Håper på publikumsrekord

Sola skinner på Lånkebanen. Det gjør arrangøren også.

Harald Lauritzen, sportslig leder i HellRX, stråler om kapp med sola på Lånkebanen lørdag morgen.  Foto: Jon Håkon Slungård

Nyheter

Etter noen dager med gråvær, dukket sola opp da rallycross-sirkuset for alvor starter lørdag morgen. Akkurat som det har vært meldt noen dager.

Det gleder arrangøren, som både håper og tror at det blir folksomt på Lånkebanen i helga.

- Dette er helt som bestilt. Sola skinner fra skyfri himmel og samtidig er det ikke så varmt at vi konkurrerer mot stranda og andre sommeraktiviteter, sier sportslig leder for HellRX, Harald Lauritzen.

Folksomt

Hvor mange som vil gjeste HellRX i løpet av helga er det vanskelig å spå. Campingplassen har vært fullbooket i lang tid, og allerede klokka 08 lørdag morgen var det en jevn strøm av biler langs fylkesveien mot Frigården.

- Hvor mange som kommer er vanskelig å si. Men forhåndssalget har vært betydelig bedre foran årets VM-runde enn de foregående år. Det bør være en god indikasjon, fortsetter Lauritzen.

I fjor gjestet 21.000 tilskuere Lånkebanen i løpet av det tre dager lange arrangementet.

Alt i rute

Lauritzen er trygg på at det meste er på plass når Solberg, Bakkerud & co starter sine kjøringer lørdag formiddag. Men har er samtidig klar på at det er mye som kan skje underveis.

- Med nærmere 1000 funksjonærer på lista er det mye som skal klaffe. Men vi har gjort alt vi kan på forhånd. Så vi føler oss trygge på at dette blir bra, avslutter Lauritzen som ber stjørdalinger og andre om å sette kursen mot Lånkebanen.

Han lover action og mye moro.