Spreke Lise forretter på Kjerkstimarjsen

Lise Martinussen var den som startet med gudstjenester ved Nyvatnet under Kjerkstimarsjen. Søndag er det hun som holder gudstjenesten igjen.

Lise Martinussen liker å holde seg i form. Søndag går hun Kjerstimarsjen og holder gudstjenesten ved Nyvatnet. På bildet er hun på toppen av Slogen på Sunnmøre.  Foto: Privat

Nyheter

Lise Martinussen var kapellan i Malvik fram til 2002 .

–Jeg mener at det var i 1999 eller 2000 at jeg begynte med å holde gudstjeneste ved Nyvannet, forteller Martinussen som i dag er prest i Strindheim menighet.

Søndag stiller hun sammen med resten av turgåerne og går fra Bakken ved Jervskogen og til Engan i Malvik. Turmarsjen har et hvileskjær ved Nyvatnet i Malvikmarka, hvor Martinussen holder en gudstjeneste. Etter at hun sluttet som kapelan har hun gått marsjen en gang sammen med sogneprest Ingrid Bolstad Kunzendorf, som for tiden har permisjon.

Og det er en sprek prest som skal holde årets gudstjeneste. I en artikkel fra 2001 skriver journalisten at hun gikk fra Bakken til Nyvatnet og jogget deretter tilbake til Bakken etter gudstjenesten, en distanse på rund en og en halv mil.

–Kunne du ha gjort det i dag?

–Normalt skulle det vært mulig, men jeg brakk foten i januar. Dermed blir det ikke noe løping på søndag, sier Martinussen.

Kjerkstimarsjen arrangeres i midten av juni hvert år, og er et samarbeid mellom Malvik kirke, Malvik IL orientering og Malvik historielag.