Ny tid med nye uniformer

– Vi spiller bedre, vi presterer fordi vi er stolte av de nye uniformene!

Stilige, ikke sant? Disse medlemmene i Meråker skolekorps er åpenbart stolte over sine nye uniformer. Fra venstre: Halvard Livik, Tuva Atnedal, Ane Atnedal, Maria Ågren, Thea Marie Krogstadnes og Mina Eide.  Foto: Ivar Værnesbranden

Nyheter

Musikerne i Meråker skolekorps har kledd seg opp i nye uniformer. Den gamle ullgenseren i meråkermønster, og med tilhørende filthatt, er historie. Nå stiller hele korpset i marineblå uniform, blå båtlue, fancy g-nøkkel brodert fremst på armen, og alt det som ellers hører med på en skikkelig korpsuniform.

– De er kjempefine! De er fancy! kommer det unisont fra en gruppe korpsmedlemmer som har dresset seg opp i nye uniformer i anledning Bladets besøk.


Med rak rygg


Selv syns de så avgjort at den nye uniformen gjør noe med selvbildet.

Stram kar, ikke sant? Halvard Livik i nytt antrekk, og med tromma på magen. Til venstre: Ane Atnedal.  Foto: Ivar Værnesbranden

 

– Vi går litt mer rake i ryggen nå når vi er ute og marsjerer i de nye uniformene. Vi spiller bedre fordi vi er stolte av uniformen – og dermed er vi opptatt av å gjøre det bra!


– Hva var galt med det gamle antrekket?


– De var veldig varme. Ikke hadde vi like bukser heller. Vi så litt fattigslig ut …


17. mai


Sin aller første offentlige opptreden i nytt antrekk hadde de på selveste nasjonaldagen, 17. mai i år.


– Jeg har aldri før sett et så stolt korps marsjere i toget som i år! Rette i ryggen som bare det, sier May-Britt Tronsmo, styreleder i korpset.


Vel koster det penger å kjøpe nye uniformer. Men ifølge styrelederen mente styret at de som er med i korpset nå, skulle få noe igjen for dugnadsinnsatsen som foreldre og barn har lagt ned gjennom flere år.

Slik så uniformen til Meråker skolekorps ut tidligere.   Foto: Arkiv

 

Koster flesk

– Prislappen endte på 160.000 kroner. Det ligger mange gode dugnader bak dette beløpet, som vi har betalt av oppsparte midler, sier May-Britt Tronsmo.


Grenseløse Meråkerdager tidlig på høsten er det store, årlige dugnadsprosjektet for Meråker skolekorps.

– Hvorfor bruke så mye penger på uniformer?


– Når vi er rundt om og spiller, ser ungdommene selv at andre korps stiller oppdresset fra topp til tå. Vi mener det er viktig både for å beholde dem vi har, og for å rekruttere nye medlemmer til korpset. Det antrekket vi hadde, har vi dessuten hatt i 30 år, sier korpsleder May-Britt Tronsmo.

Dugnadsjobb

Det krever innsats av alle, både musikere, foreldre og til og med besteforeldre for å holde et korps i gang. Korpsleder May-Britt Tronsmo skryter av det hun karakteriserer som en «fantastisk dugnadsinnsats» fra flere generasjoner.

Ingrid og Marit Østtun i de nye uniformene.  Foto: Hallgeir Martin Lundemo

 

På den årlige medaljekonserten april, som er en intern sak for korpsets medlemmer med familier, stilte de for aller første gang i nytt antrekk.

– En rekke bestemødre stilte med symaskin og la opp buksene til riktig lengde mens korpset først hadde vanlig øving. Så var det medaljeutdeling – og konsert etterpå med bukser i riktig lengde.

Ut på tur

Meråker skolekorps er ofte på farten. I fjor sommer dro de på tur til Italia, der de stilte i gammel drakt. Denne sommeren er turen litt kortere. Den går til musikkfestival i Bø i Telemark. Der får de blant annet oppleve Hans Majestet Kongens Garde.

Da stiller Meråker skolekorps i nye uniformer!