Tilbudt penger for VMs beste sitteplasser

Torsdag i forrige uke tjoret Per Kristian Moen fra Lånke fast stolene like over startflata for å få de beste plassene under VM-runden i rallycross.

Per Kristian Moen og familien har uten tvil Lånkebanens beste sitteplasser.  Foto: Frank Skaufel

Nyheter

- Her har jeg og familien sittet hvert år eneste siden EM ble arrangert her første gang i 2012, sier Moen.

Like over startflaten er ni stoler tjoret fast i jorden med jern. En velvoksen kjetting sørger for at campingstolene ikke blir tatt av vinden, eller blir for fristende for andre som skulle finne behag i god sittekomfort.

- Jeg er innom hver eneste kveld i dagene før VM-starter for å sjekke at de står trygt. Det har aldri vært noe tull når stolene først er satt fast, forteller Moen, som har med seg Jan Arve Kjøsnes, Jørgen Mathisen, Kristine Moen, Malin Moen, samboer Lena Rønning, Grete Andersen og Sten Ove Korsveien på Lånkebanens beste sitteplasser.

Takket nei til penger

At noen er litt misunnelige på Moen og familien, er ikke til å stikke under en campingstol.

- Noen reagerer på at vi lokale har muligheten til å sikre oss de gode plassene, og det har vi fått noen kommentarer på.

Andre har gått enda lenger.

- Vi er blitt tilbudt penger, men ingen har så mye penger å tilby at det er interessant, sier Moen med et smil.

Ånder for rallycross

Familien Moen er levende opptatt av motorsport, og rallycross er det beste av alt.

- Jeg har vært her siden jeg var en ung gutt som syklet hit klokken åtte på morningen for å se på bilcrossløpene som startet klokken 1300, men rallycross er noe helt eget, sier Moen.