Fikk 20.000 kroner hver

Avinor har gitt fem lag og foreninger 20.000 kroner hver til aktiviteter for unge.

Avinor ga mandag ut 100.000 kroner til lag og foreninger. F.v. Helene Arnø (Stjørdals-Blink), Bård Magnus Lyngen (Malvik IL), Terje Haugen Bergstrøm og Monica Leinslie-Walsøe (Hegra ), Hans Westerheim (Halsen Skolekorps) og lufthavndirektør Marit Helene Stigen. Foto: Richard Bakken 

Nyheter

Stemningen var munter da Avinors lufthavndirektør, Marit Helene Stigen, ga 100.0000 kroner i gavesjekker til lokale lag og foreninger på mandag.

– Vi ønsker at dere skal få med dere en gavesjekk hjem til deres barn og unge i Stjørdal og Malvik, som et lite symbol på at Avinor ønsker å gi tilbake noe til nærmiljøet. Flyplassen er tett på lokalsamfunnet og det er viktig for oss å gi noe til nærmiljøet. Det er fem som har fått 20.000 kroner hver. Innen søknadsfristens slutt, kom det 40 søknader. Det synes vi er bra og vi har gjort en grundig jobb med å lese alle søknadene. Vi har lest begrunnelsene og det var ikke enkelt for det er veldig mange gode formål og gode tanker. Vi har gjort en helhetsvurdering og plukket ut dere, sa Stigen og la til at de vil også ta samme runden neste år.

Mange aktiviteter

Stigen kunne overrekke gavesjekkene til følgende lag:

Stjørdals-Blink har idrettsskole hvor alle grener er representert, Sjampions Lig og Dalførecup, for å nevne noe. Hegra IL, arrangerer idrettsskole i alderen seks til ti år, der det er veldig mange engasjerte foresatte. Det skal være lekbetont og de har vektlagt mestring og trygghet. Malvik IL, skiavdelingen. De utøver skiglede under mottoet: «Flest mulig lengst mulig», og jeg vet at dere har tenkt å bruke en del av midlene til gratis kveldsmat på klubbhuset etter endt trening. Dermed får alle muligheten til å være med på aktiviteten. Halsen Skolekorps, dere er har et stort spenn i alder. Det spesielle er at ungdommene, uavhengig av kjønn og alder, blandes langt mer, enn for eksempel aldersbestemt idrett. Tangmoen IL. klubben har idrettsskole i samarbeid med flyktningtjenesten, hvor de blant annet har fokus på integrering av flyktninger, sa Stigen.

Kjærkommet bidrag

Smilene satt bredt på reprensentantene fra fire av de fem lagene som var tilstede og fikk gavesjekkene.

– Det er flott å bli utvalgt ut, med bakgrunn i deres vurdering av de vi driver med. Ekstra stas. Vi gleder oss til å presentere på avslutningen på idrettsskolen, sa Terje Haugen Bergstrøm fra Hegra IL.

– Dette kommer veldig godt med. Det gjør ting lettere og vi får mulighet til å dra i gang flere aktiviteter, sa Bård Magnus Lyngen Malvik ILs skiavdeling

– Vi er jo en dugnadsklubb med masse dyktig frivillige, men dette betyr veldig mye for oss. Vi har mange planer som det skal jobbes med, sa Helene Arnø, leder av Stjørdals-Blink Fotball.

Westerheim fra Halsen Musikkorps skulle ikke kjøpe inn flere instrumenter.

– Nei, der har vi nok av. Utfordringen for oss er at vi er et musikkorps som ligger midt i sentrum. Det er massevis av aktiviteter for ungdommen å velge mellom og vi kommer nok til å bruke penger for å sikre god rekruttering. Nå får vi litt drahjelp og kan prøve forskjellig måter å rekruttere nye korpsmedlemmer, sa Hans Westerheim fra Halsen Musikkorps.