Nå blir det høyhastighets bredbånd på Langstein

80 prosent av beboerne i området har signert avtale.

Feltet som omfattes av bredbåndsutbyggingen ser slik ut. 

Nyheter

Arbeidet med å føre fram fiber til Langstein i Stjørdal kommune starter allerede i sommer, opplyser NTE. De vant anbudet.

Flere kan bli med

- I området er det 50 potensielle kunder, og 80 prosent av disse har allerede signert avtale om bredbånd. Interessen viser at det er stort behov for løsninger som gir høy hastighet og det er fremdeles mulighet til å bli med, sier administrerende direktør Svein Olav Munkeby i NTE Marked.

Utbyggingen er et bygdefiberprosjekt, hvor Stjørdal kommune, Trøndelag Fylkeskommune, NKOM og NTE bidrar.

Bredbåndstilknytning er etterlengtet i Øverlangstein. Innbyggerne har følt seg "utestengt fra omverdenen".  For et par år siden dannet de en fibergruppe og søkte om statlige midler gjennom Stjørdal kommune. De fikk tilsagt i fjor høst.

For et par uker siden ble det arrangert folkemøte med informasjon om prosjektet, og hvordan folk kunne melde seg på.


Får endelig bredbånd

Beboerne i Øvre Langstein følte seg utestengt fra verden.

 

NTE er svært fornøyd med nok et bredbåndsoppdrag.

- Vi har systematisk bygd fiber hjem til trønderne i over 12 år. På denne tiden har vi vokst fra null til mer enn 43 000 husstander i Trøndelag. Dette tilsvarer mer enn 100 000 kunder. Vi bygger videre for full kraft, sier Svein Olav Munkeby i en pressemelding.

Nå blir det fiber på lånkbyggen

NTE nærmer seg målet.