Fides-bygget er endelig en realitet

Etter flere år med planlegging var åpningen av Fides-bygget preget av latter og glede.

Stjørdals ordfører Ivar Vigdenes og Meråkers ordfører Kari Anita Furunes fikk æren av å erklære Fides-bygget som offisielt åpnet.  Foto: Arve Fossen

Nyheter

Kari Lien Halsen, fungerende avdelingsleder ved aktivitetssenteret ved Fides, oppsummerer åpningen slik i en pressemelding.

– Dagen har vært helt fantastisk med masse god stemning. Jeg kjenner at jeg er stolt.

Halsen forteller at åpningen har bestått av gaver, gode ord og musikkinnslag fra stjørdalsbandet Fosseduren.

– De har spredd mye latter og glede i dag.

Det nye sentralkjøkkenet i Fides-bygget er toppmoderne og beskrives som en satsning for fremtiden.   Foto: Arve Fossen

 

Brukerne har fått påvirke planleggingen

– Hvordan vil du beskrive forskjellen mellom det gamle og det nye Fides-bygget?

– Det er som natt og dag, det, svarer Halsen.

Hun forklarer at det nye bygget er moderne, og er tilpasset de som skal oppholde seg her.

– Vi har fått tatt del i planleggingen med brukermøter og gode løsninger. Det har vært en god medvirkning, oppsummerer hun. 

En satsing for fremtiden

– Jeg må også rose samarbeidet vi ved Fides har hatt med kommunen og sentralkjøkkenet. Kommunen har stilt med stoler, mens sentralkjøkkenet har servert kjempegode koteletter til nesten 180 personer. Det er godt gjort! skryter Halsen.  

De ansatte ved sentralkjøkkenet har et topp moderne kjøkken med alle fasiliteter som et institusjonskjøkken bør ha, i følge Mari-Ann Lilleby, avdelingsleder ved AFT/VDA ved Fides.

Fosseduren bidro med musikalsk glede under åpninga.   Foto: Arve Fossen

 

– For Stjørdal kommune og de ansatte på kjøkkenet representerer dette et formidabelt løft i forhold til de tidligere lokalene i en brakkerigg på Sutterøy, skriver Lilleby.

– Både arbeidsmiljømessig, kvalitetsmessig og kapasitetsmessig representerer det nye sentralkjøkkenet en satsing for fremtiden.

Prosjekt på 113, 8 millioner

Det nye Fides-bygget står to etasjer over bakken, og rommer en grunnflate på 1800 kvm. I tillegg finnes parkeringskjeller finnes under bakkenivå.

Prosjektet som har kostet 113, 8 millioner rommer alt av Fides sin ”gamle” virksomhet.   

– Aktivitetssenteret, som tidligere hadde tilhold på Fossliåsen, har fått tilhold i midtre og vestre fløy i 1. etasje. Der har de fått nye, lyse og trivelige lokaler i et universelt utformet bygg, som er godt tilrettelagt med hjelpemidler og tilgjengelighet for personer med ulik type utviklingshemming, forteller Lilleby.

Aktivitetssenteret deler etasje med produksjonsavdelingen som tidligere holdt til på Sutterøy. I etasjen over holder administrasjon og arbeid- og inkluderingsavdelingen til.

– Arbeids- og inkluderingsavdelingen bistår personer som skal ut i arbeidslivet eller tilbake til arbeidslivet, og har fått nye kontorlokaler og godt tilrettelagte samtalerom og undervisningsrom som vil gi bedre tjenester og bedre opplevelser for de jobbsøkerne som mottar oppfølging fra Fides.