Politikerne sier ja til søndagsåpen under Landsskytterstevnet

Alle butikker i Stjørdal får ha søndagsåpent 5. august.

Odd Petter Haugseth (til venstre), Sonja Hagen og Ted Mathisen håper flest mulig åpner dørene på søndag under Landsskytterstevnet i august.  Foto: Jon Håkon Slungård

Nyheter

I slutten av mai ble det bestemt at Stjørdal kommune skulle levere inn en felles søknad om å få holde søndagsåpent i forbindelse med Landsskytterstevnet i august. Kommunen søkte på vegne av hele handelsstanden om å ha søndagsåpne butikker 5. august og har nå fått ja fra Fylkesmannen i Trøndelag.

Fra 13-20

Arrangørene av Landsskytterstevne mener det vil komme et sted mellom 15.000 og 20.000 besøkende under stevnet, og det vil være en rekke arrangementer i sentrum i tillegg til åpne butikker. Også Hell kjøpesenter som ligger enda nærmere begivenhetenes sentrum denne uka, får ha søndagsåpent.

Fylkesmannens ja betyr at alle utsalgssteder i Stjørdal kommune som selger varer til forbrukerne får holde åpent mellom klokka 13 og 20 denne søndagen.

Fagråd Handel har i et tidligere intervju med Bladet sagt at de håper flest mulig butikker blir med på skape liv og røre i sentrum.

– Det blir masse folk i sentrum søndag 5. august, med både flere arrangementer og konserter i sentrum. Så når kommunen nå har sendt en felles søknad for alle, så håper jeg at flest mulig slutter opp om å holde åpent denne dagen, uttalte Sonja Hagen, leder for fagråd handel i Stjørdal Næringsforum.

Særlige grunner

– Fylkesmannen har etter en samlet vurdering kommet fram til at det foreligger særlige grunner i denne saken, slik at det kan gis dispensasjon for at butikkene i kommunen kan holde åpent på søndag 5. august, skriver Fylkesmannen i sitt svar til Stjørdal kommune.

Samme søndag som det blir stor «Trønderfest» ved Kimen der DDE spiller konsert fra klokka 18.00.