Bjørn Nagel Høgmo, sjefen på Verform AS, fastslår uten videre at Åpen dag på industri-naboene Natre Meråker og Verform AS ble en suksess. Både Bjørn Høgmo og Håvard Ingstadbjørg ved Natre Meråker er overrasket og overveldet over frammøtet og interessen.

– Det var utrolig bra oppmøte. Over all forventning! fastslår de to lokale industrilederne.

Skape blest

– Verdien av en slik dag for oss? At vi kan vise oss fram! Dette gir oss en mulighet til å skape blæst om den industrien som ennå fins i bygda. Og fortsatt er det mange i Meråker som omtaler oss som «H-Tre», selv om vi har hett Natre en god del år nå, sier Håvard Ingstadbjørg, fabrikksjef ved Natre Meråker.

Han anslår at oppimot 200 mennesker besøkte de to bedriftene på åpen dag-arrangementet sist mandag.

Verform-sjefen Bjørn Nagel Høgmo og fabrikksjef Håvard Ingstadbjørg ved Natre Meråker med ordfører Kari Anita Furunes mellom seg. Foto: Knut Lundemo

Omdømme

Naboen Bjørn Nagel Høgmo, daglig leder ved Verform AS, mener også at bedriften har mye igjen for å invitere folk flest til en åpen dag.

– For oss betyr dette omdømmebygging. Vi leverer produkt av god kvalitet til riktig tidspunkt, vi har dyktige ansatte, og vi mener selv at vi har ressurser som er avgjørende for å kunne hevde oss i konkurransen med andre. Jeg føler at det vi sier, fikk vi også visualisert gjennom runden de besøkende hadde på bedriften, sier Høgmo.

Han forteller om en innovativ, effektiv og moderne bedrift som har kuttet kostnader der dette er mulig, og som samtidig har investert i det nyeste som må til for å kunne slåss med utenlandske konkurrenter.

– Vi er hovedleverandør til Coop. Den avtalen gir oss grunnlag for å kunne satse. Samtidig er Coop en solid sparringparter som stiller krav, men som også er en nyttig samtalepartner, sier Verform-sjefen.

Høy kompetanse

Ordfører Kari Anita Furunes er utrolig stolt over å ha to så kompetente industribedrifter i Meråker.

– Jeg kjenner begge to godt etter flere besøk hos dem begge, og jeg syns det er veldig bra av dem å åpne dørene og by på seg selv, slik de har gjort nå, sier ordføreren.

Grethe Nordli viser en gruppe besøkende rundt på Natre Meråker og forteller om bedriften. Foto: Knut Lundemo

Hun peker på at både Natre og Verform er høykompetente bedrifter som jobber i et marked med knallhard konkurranse. Begge to har dedikerte ansatte som er opptatt av å utvikle seg selv og bedriften – og som også har ledere som gir medarbeiderne armslag til å kunne utvikle seg.

– Da er det vårt ansvar som politikere å legge best mulig til rette, blant annet ved å slåss for å sikre sikker transport. Et ras som stenger E 14 én dag, påfører hver enkelt bedrift et tap på 500.000 kroner. Det er helt avgjørende at vi får fjernet en slik usikkerhet, sier ordføreren.

Tyngdepunkt

Sammen utgjør de to bedriftene, som ligger vegg i vegg på industriområdet i Gudå, et industrielt tyngdepunkt i Meråker med nærmere 80 ansatte totalt. Dør- og vindusprodusenten Natre, som er storebror i denne sammenhengen, har 70 fast ansatte og er en del av Natre-konsernet.

Verform AS, med åtte ansatte, er lokalt eid med daglig leder Bjørn Nagel Høgmo som eneeier.