– Jeg synes det er artig å lage mat hjemme også, og så er det jo alltid artig å vinne når man stiller opp til kamp, sa Joar Winther etter at juryen hadde kåret retten hans til den beste.

Han kjempet kokkekampen under Matfestivalen i Stjørdal mot Kari Hognes og Helene Arnø. Sammen med hver sin mentor fikk de 40 minutter på seg til å lage en hovedrett basert på kveite.

Heiagjeng

– Hvordan var det å lage mat under press?

– Det var mye kjentfolk som sto og heiet meg fram, så det ble litt stress. Men det gikk bra. Bortsett fra noen eplebiter jeg skulle pynte litt med til slutt, fikk jeg alt ferdig akkurat på tiden.

– Kjekt å ha en mentor ved sin side?

– Ja, jeg plukket opp noen gode tips underveis, som jeg tar med meg i matlagingen hjemme også. Særlig kritisk var det å få til sausen sånn at den ikke skilte seg. Da hadde jeg måttet begynne på nytt, og det hadde jeg jo ikke tid til, sier en fornøyd Joar Winther.

Saken fortsetter under bildet.

Kyrre dybdal (t.v) og Joar Winther under innspurten av kokkekampen. Foto: Bjørn Fuldseth

Fornøyd mentor

Også Kyrre Dybdal, som var mentor for Winther, var fornøyd etter konkurransen.

– Jeg blir selvfølgelig kry og stolt av eleven min når han vinner. det er veldig artig å se den kunnskapen og det engasjementet Joar hadde med matlaging. Så jobben min ble enkel, sier Kyrre Dybdal.

– Dette er et måltid vi kunne tatt betalt for, sier han.