Eksmannen reduserte nemlig kravet om erstatning i tingretten. Han «etterga» store deler av beløpet som et ledd i skilsmisseoppgjøret.

Hadde disposisjonsrett

De to hadde vært sammen siden slutten på åttitallet og ble gift tidlig på nittitallet. De to skilte lag i 2014. Da beholdt de i utgangspunktet hver sine eiendeler. Paret har flere barn sammen.

Både under ekteskapet og etterpå hadde kvinnen disposisjonsrett over eksmannens kontoer som hun også hadde kort til. Kvinnen jobbet også med regnskap i eksmannens firma.

Flere år

Ifølge tiltalen hadde kvinnen i årene fra 2014 til 2016 tatt ut til sammen 282.000 kroner fra eksmannens konto som hun brukte på seg selv og barna. Eksmannen merket lite til uregelmessighetene. Årsaken var at kvinnen «etterfylte» med penger fra en firmakonto som hun også hadde hånd om.

Eksmannen oppdaget etter hvert uregelmessighetene og anmeldte forholdet i 2016.

Da saken mot kvinnen kom opp i tingretten forleden, erkjente hun de faktiske forholdene. Hun innrømmet å ha tatt pengene.

Skilsmisseoppgjør

Malvik-kvinnen forklarte at hun overførte pengene fordi hun følte seg urimelig behandlet i skilsmisseoppgjøret. De to hadde avtalt å ordne opp privat seg imellom. De ble derfor enige om at mannen skulle betale et bidrag på 5.000 kroner i måneden for barna som det var flere av. De to var enige om at kvinnen skulle ha 200.000 kroner for deres felles hus som mannen beholdt, men noen utbetaling ble aldri gjennomført.

Under vitneforklaringen i retten innrømmet også eksmannen at han ikke hadde passet godt nok på uttakene og innskuddene fra kontoen. Han hadde glemt at kvinnen disponerte et bankkort som ga tilgang til kontoen.

Etterga 233.000 kr

Eksmannen erkjente også at han kom bedre ut av skilsmisseoppgjøret enn ekskona. I tingretten reduserte han derfor kravet om erstatning fra 282.000 kroner til 50.000 kroner.

Etter en samlet vurdering konkluderte tingretten med at kvinnen kunne idømmes samfunnsstraff i stedet for fengsel. Hun må nå gjennomføre 120 timer i løpet av fire måneder.

Samtidig ble hun dømt til å betale 50.000 kroner i erstatning til eksmannen.