– Jeg er ikke i tvil, poteten er vinneren. Jeg ser og vet hva den noe eldre garde foretrekker, det er poteten. Pasta og ris er kanskje mer for den yngre garde, men også de blir eldre, sier Vold, som nå bygger ny sjølbetjeningsrampe tett på E 14.

140 mål med potet

Vold satser stort på poteten. Han har i dag 140 dekar med potet under jorda, 10 ulike sorter som alle er matpotet.

– Jeg prioriterer så klart en produksjon som jeg skal selge over rampa, framfor levering av større mengde poteter til fabrikken på Innherred. Derfor bygger jeg nå ny rampe, også fordi salget fra rampa er stadig voksende, og jeg har mest igjen av salg fra egen rampe, sier Vold.

Han har ikke bare potet i rampa.

– Nei, her selger jeg også egg på brett. Det er ikke fra egen produksjon, men selges mer egg enn potet. Også gulerøtter er pakket og selges her. De produseres på Frosta. Tydelig voksende interesse for handel på rampa, og jeg gjør også investeringer i jordkjelleren med kjøleanlegg. Dette av hensyn til kvalitet på produktet, men også for å ha egenprodusert potet gjennom hele året. Så langt har et par måneder i året, juni og juli, på grunn av temperatur, gjort det vanskelig å ha topp kvalitet på poteten, men med kjøleanlegget blir det egenprodusert potet i rampa hele året, sier Vold.

En halv million er investert i kjøling av potetkjelleren for å sikre kvalitetspotet 365 dager i året.

Produserer 420 tonn

– Hvor mange tonn produserer du i løpet av et år?

– Det ligger nå på rundt 420 tonn.

– Det kreves en jobb for også å få disse opp av jorda?

– Ja, og det er slik at jeg må investere i ny opptaker, og den er bestilt, sier Vold.

Vi etterspør ikke kiloprisen på opptakeren, men den koster 1 million.

Poteten må opp før snøen kommer utpå høsten. Det av to årsaker. For gjennom vinteren er Vold engasjert i Stjørdal Bygdeservice med snøbrøyting, når han ikke pakker av poteten sin for å etterfylle i rampa på E 14.