Fra de første meldingene om brann i Terrassehusene kom like før klokka 13.00 mandag, har det blitt jobbet intenst fra både politi, brann, helse og Stjørdal kommune.

Rådmann Anne Kathrine Slungård sier at Stjørdal kommune nå har avrundet situasjonen, og sier samtidig at hun priser seg lykkelig at det gikk så bra som det gjorde.

- Jeg er glad for at ingen er skadd og ingen er savnet. Til og med to katter som var savnet en stund etter brannen startet, er kommet til rette, sier Slungård.

Får ikke sove hjemme i natt

I den delen av terrassehusene som brannen brøt ut, er det totalt 44 boenheter. Ingen av de som bor i dem fikk i dag eller i kveld ta turen hjem.

- Vi hadde et møte på Fosslia skole klokka 20.00 i kveld. Der fikk vi oversikt over at alle som er berørt av evakueringen hadde fått seg en plass å være for natta. Dermed avblåste vi alt på Scandic på Hell, som er vårt beredskapshotell. Så alle har ordnet seg i privat regi, sier Slungård.

Hun forteller videre at nedvaskingen av en god del leiligheter startet allerede i kveld mandag.

- Det er fortsatt for tidlig å si noe om når folk får flytte hjem igjen. Men jobben med å klargjøre leilighetene er i gang.

Rådmann Anne Kathrine Slungård er godt fornøyd med at beredskapen fungerte som den skulle da det brøt ut brann i Terrassehusene mandag. Foto: Bjørn Fuldseth

Beredskapen fungerte

Slungård legger ikke skjul på at det er hektisk når en melding om potensiell storbrann kommer. Men når ulykken først var et faktum, er hun særdeles fornøyd med å se alt at kommunal beredskap har fungert som det skal.

- Vi har i dag fått testet beredskapen vår, og den fungerer som den skal. Her har alle gjort det som forventes av kommunen i forhold til beredskap ved større ulykker, avslutter rådmannen.

Undersøkes tirsdag

Det er fortsatt ikke klart hvore store skader de ulike leilighetene i bygget.

– Alle de 44 leilighetene har i større eller mindre grad vært utsatt for røyk eller brannskader, så de får ikke lov til å komme tilbake i leilighetene i kveld, sier operasjonsleder i Trøndelag politidistrikt, Bernt Tiller til Trønder-Avisa.

Enkelte beboere har med assistanse fått lov til å hente ut medisiner og andre nødvendige ting etter brannen.

Det er foreløpig ikke mistanke om at brannen er påsatt, og det skal i hovedsak være to leiligheter som skiller seg ut som mulig arnested for brannen.

– Området vil bli undersøkt av krimteknikere tirsdag, sier Tiller.