Politi og brannvesenet fikk like før klokka 13 mandag melding om brann og røyk fra terrassehusene i Stjørdal.

Store mannskaper fra alle nødetatene rykket ut, og samtlige av beboere i leilighetene ble evakuert.

- Det vi vet er at det er full overtenning i en leilighet i Nedre Terrasseveg. Det brenner kraftig og det er mye røyk. Mannskaper jobber nå for å få evakuert folk fra området, sa operasjonsleder i Trøndelag politidistrikt, Ebbe Kimo, like etter at brannen startet.

- Hva med den/de som bor i leiligheten?

- Vi har ikke kommet i kontakt med den som bor i leiligheten. Om vedkommende er jobb eller oppholder seg et annet sted vet vi ikke så langt, fortsetter Kimo.

Bladets reporter på stedet opplyste at brannen hadde spredt seg til en naboleilighet.  Brannen kunne sees fra store deler av Stjørdal på grunn av den kraftige røykutviklingen.

Terrassehusene består av 3 blokker, hver med 11 etasjer. Det er i alt 110 leiligheter i blokkene, 44 leiligheter i blokka som brenner.

Kontroll på brannen

Like etter klokken 14 sier brannsjef i Stjørdal, Bjørn Rønning, til Bladet at de har kontroll på brannen.

- Vi har slått ned brannen, vi har kontroll og driver nå med etterslukking.

- Er det noen inne i den aktuelle leiligheten?

- Vi har gått gjennom alle leilighetene og det er ingen i verken leilighetene eller i noen av oppgangene. Vi har ikke funnet noen inne i leiligheta som brant. Jeg har heller ikke fått beskjed om noen som er savnet og alle som bor i terrassehusene er evakuerte.

Rønning sier at de nå har begynt å slippe inn beboere i blokkene ved siden av.

Folk får komme hjem igjen

- På sosiale medier har det vært nevnt at dere manglet vann, stemmer det?

- Nei, vi har tilstrekkelig med vann. Det er arbeid i området, men det har ikke påvirket vanntilgangen vår. Vi stengte av vannet til oss selv i en periode for å koble om, men det har med interne rutiner å gjøre. Det handlet om å sikre at røykdykkerne hadde tilstekkelig med vann, sier Rønning til Bladet.

Han sier at de nå har mannskap fra Trondheim restverdiredning på plass i leilghetene for å sjekke hva som kan reddes.

- De går gjennom leilighetene for å sjekke de leilighetene som er mest skadet. Det er vanskelig å si noe om ødeleggelsene foreløpig, men det er store brannskader utvendig, sier Rønning.

Han sier at det er altfor tidlig å si noe om brannårsak.