Mandag 29. oktober kommer Joshua French til Kimen kulturhus for å fortelle sin personlige historie om årene i Kongo. Han og kameraten Tjostolv Moland ble fengslet etter mistanke om drap, og French ble blant annet dømt til døden for dette.

Livet i fengslene i Kongo er en saga av utrolige personlige historier med fengselsopprør, fluktforsøk, drap og tortur, masseslagsmål og uutholdelige forhold uten strøm og mat i ukesvis, samt sykdom og lidelse. Det er også unike historier om sterke vennskap som utviklet seg i fangenskapet.

”Kongo saken” går inn i historien som en av de mest spennende sanne thrillerene som har skjedd i moderne norsk historie, med stadige vendinger og dramatikk.   Det er en historie om overlevelse og motgang under ekstreme forhold og hva som gjør at mennesket overlever selv i de mest håpløse situasjoner.

Joshua overlevde åtte år i fengsel i Kongo, fire dødsstraffer, en livstidsdom, et erstatningskrav på nesten en halv milliard kroner og flere fluktforsøk. I 2017 kom Joshua hjem til Norge og lever i dag som en fri mann.

I foredraget deler han sin historie og sine erfaringer om krisehåndtering og motivasjon og om menneskets overlevelse i et av verdens farligste land. Joshua tar deg med på en utrolig spennende reise i sitt foredrag. Gripende og rystende på en gang.

Billettene til foredraget legges ut for salg i morgen, 19. juni.