Det er Ruth Øfsti (56) fra Elvran i Stjørdal som sier dette.

– Jeg holder på med doktorgrad, ferdig om et par år. Dette er et arbeid som tar mye av tida mi. Samtidig, når jeg fikk spørsmålet om å lede nominasjonsarbeidet i Senterpartiet foran kommunevalget neste år, så klarte jeg ikke å si nei, sier Øfsti.

Trafikksikker

Nominasjonskomiteens leder var ikke eslet til å bli senterpartipolitiker...

– jeg kommer fra Senja. Var med i AUF der. Så havnet jeg i Lånke og Elvran med familie. Johan Arnt Elverum var en god nabo. Og foran valget i 2007 sto jeg på Senterpartiets liste, og kom da inn i kommunestyret, sier Øfsti.

Hun ble i perioden fram til 2011 aktiv leder i Trafikksikkerhetsutvalget. Det ble med denne perioden i kommunestyret, men fortsatt aktiv i partiet. Skal nå snekre sammen lista foran kommunevalget neste år.

Skal ha den beste

– Er det på tide med en dame på toppen av lista?

– Det er nå slik at vi har likestilling i dette landet. Da må vi være tydelige på hvem er best egnet. Om du heter Per eller Kari, det har ingen sammenheng med hvor dyktig du er. Vi skal ha den som er best egnet på toppen.

– Ivar Vigdenes har kanskje ikke noe abonnement på å stå øverst?

– Det er en diskusjon vi nå får ta. Han har ikke noe abonnement nei. Vi får nå se om han har gjort noe bra, sier nominasjonssjefen, og hun humrer litt før hun smeller til...

– Han og partiet har gjort en steike bra jobb.

Klar før jul

Det første komiteen nå gjør er å spørre dagens Senterpartister i kommunestyret om de ønsker gjenvalg neste år. Dette spørsmålet får også Vigdenes.

– Vi skal ha lista klar før jul, sier Øfsti, forsker innen feltet sykepleie. Her har hun et par år igjen før doktorgraden er sikret. Noe kortere veg har hun på seg når det gjelder å sikre Senterpartiet fortsatt grepet om ordførerklubba i Stjørdal.