Victoria Skei var akkurat kommet ut av dusjen og ante fred og ingen fare da hun ble evakuert fra leiligheten. Bare få sekunder etter at hun kom seg ut eksploderte vinduene, og hele leiligheten ble fylt med røyk.

– Vi hørte smellen i gangen rett etter at jeg kom meg ut, så jeg kom meg ut i siste liten, sier 20-åringen dagen etter at brannen i Terrassehusene totalskadet den leiligheten hun bodde i sammen med sin mor og yngre bror.

Visste ingenting

Victoria Skei hadde sovet lenge. Hun sto på badet og hold på å ordne seg for å dra på jobb da det banket på døren.

– Jeg hørte på høy musikk i leiligheten og hadde ikke fått med meg noen ting da jeg plutselig hørte en lyd. Jeg gikk ut på kjøkkenet og så at flammene sto opp på terrassen. Jeg hørte også at det banket på døren, og da jeg åpnet, fikk jeg beskjed om å komme meg ut med en gang. Jeg fikk ikke hatt på meg skoene en gang, sier Skei.

Selv om Victoria så flammene og ble dratt med ut på gangen bare sekunder før det kunne gått skikkelig ille, hadde hun vanskelig for å oppfatte hva som skjedde.

– De er heltene

– Alt var så uvirkelig. Selv om jeg så flammene var det vanskelig å skjønne hva som foregikk. Jeg skjønte vel ikke hvor nærme jeg var og hvor heldig jeg var før jeg snakket med vaktmesteren senere på kvelden. Sammen med to andre som jobbet på huset fikk han meg ut av leiligheten i tide, og det er jeg utrolig takknemlig for. De er heltene.

Etter at hun kom seg ut på plassen utenfor Terrassehusene, fikk hun låne en telefon og fikk varslet resten av familien.

– De visste at jeg var hjemme, men ikke hvordan det hadde gått med meg. Jeg fikk heller ikke med meg telefonen ut av leiligheten før jeg ble evakuert, så de ble også lettet da de fikk høre at jeg hadde kommet meg ut i tide, sier Skei.

Saken fortsetter under bildet.

F.v: Pia Therese Johansen, Victoria Skei, Janne Marit Lian og Martin Hunstad Hagen snakket om gårsdagens hendelser etter brannen. Foto: Bjørn Fuldseth

Sprang til leiligheten

Vaktmester Martin Hunstad Hagen jobbet på bygget sammen med Janne Marit Lian og Pia Therese Johansen. De startet evakuering så fort de oppdaget brannen.

– Vi jobbet i 10. etasje med rørfornying i bygget. Det var i samme oppgang som brannen startet, og vi sprang til leiligheten med en gang, sier Martin Hunstad Hagen.

Hvor lenge de banket på døren til  Victoria Skei vet de ikke sikkert, men de er glade de fikk kontakt med henne i tide.

– Vi hørte smellen av at vinduene eksploderte mens vi var i gangen, så det var bra vi fikk henne ut så fort som vi gjorde, sier redningsmennene da de fikk treffe igjen Skei dagen etter brannen.

Det ble et hjertelig gjensyn, men en tydelig takknemlig og glad Victoria Skei tirsdag formiddag.