Mens roboten tar plena hans hjemme selger han slike klippere fra tidlig morgen til langt på kveld fra Hegra bensinstasjon.

– Det er absolutt lange dager nå og fram til høsten, toppsesong for salg av klippere. Ikke bare salg, vi leverer klipperne til kunden, og installerer den på stedet. Da er faktisk jobben gjort, og klipperen sjøl tar det viktigste arbeidet uten at et menneske trenger å bry seg. Den slår plena slik den er innstilt i forhold til klokka, og mange velger for eksempel at klipperen har «fri» lørdag og søndag. Forstår godt at dette er et produkt alle med grønn plen vil ha, sier Bjørnevik på telefonen mens han er på plena til Bernt Rimul, beboer på Hognesaunet. Rimul setter seg ned på stolen på terrassen, og ser med lettelse på avløseren, den nye plenklipperen han har kjøpt seg.

– Nå kan vi reise bort

– Jan Petter er en kjernekar. Han stiller opp og løser alle problemer, smiler huseier Bernt Rimul på Hognesaunet.

Han roser servicen til gressklippereksperten fra Hegra.

Rimul og familien anskaffet robotklipper for to år siden.

– Det har vi aldri angret en dag på, sier han.

Rimul legger ikke skjul på at han synes det er befriende med den automatiske gressklipperen som stort sett greier seg sjøl.

– Det betyr at kona og jeg kan reise på hytta i Stugudalen og være der flere uker i strekk. Plena hjemme er alltid nyfrisert, smiler Rimul.

I disse dager er han i ferd med å få lagt ny styretråd rundt området der gressklipperroboten kjører.

– Det er bygget et nytt hus på tomta og gjort noen forandringer i terrenget. Derfor må vi oppgradere tråden som ligger rundt og styrer hvor gressklipperen skal gå, sier Rimul.

Da det måtte gjøres, varslet han Jan Petter Bjørnevik som forleden kom med trådleggermaskina som la ny tråd rundt hele gressplena på Hognesaunet.

Plena blir finere

Bjørnevik sier, at vinninga, fordelen med en slik klipper, ikke bare er at den uten tilsyn gjør jobben...

– Plena blir absolutt finere, den blir jevnere, og i og med at den holder gresset nede på det nivået du ønsker og innstiller, forsvinner også mosen på plena, plena blir rett og slett fin, sier Bjørnevik. Bjørnevik er selger, og vet å trekke fram plussidene ved denne nye «gartneren» som går på strøm og steller plena.

– De fleste kjenner nok støyen bensinklipperne lager. Særlig merker folk flest det kanskje på fridager, helg og også kveldstid, en «stille» stund på terrassen. Så starter naboen bensinklipperen sin, sier Bjørnevik, og regner tydelig med at denne situasjonen er kjent for de fleste.

Den «tause» klipperen stilles inn når den på døgnet skal jobbe. Gjør jobben, steller plena og finner sjøl hjem til ladestasjonen når den kjenner behovet for ny energi. Raking av plena vil også være historie.

Flere størrelser

Det er rundt 30 ulike merker i markedet på robotklippere. Bjørnevik har ett av de 30 merkene, Husqvarna.

– Det er ulike størrelser på de jeg har, sju å velge imellom, alt etter behov. Det handler om klipper som tar et halvt mål, og den som er beregnet for fem mål. Styrke på klipperen en skal velge må også gjøres ut fra terrenget, om det er bratt terreng klipperen skal gjøre jobben i eller om det er flatt. Vi har klipper for alle terreng, sier Bjørnevik.

– Markedet ditt, er det stort sett Stjørdal?

– Du må ta med Meråker, også Malvik, og vi selger også klippere i Trondheim.

– Vi selger sier du, er det ikke du som er «roboten» ved Hegra bensinstasjon når det gjelde gressklippere?

– Ja, det er området mitt, men ved skoleslutt nå får jeg med på laget sønnene, Peder (16) og Elias (18) som sommervikarer, og det ser jeg fram til.

Det er forståelig. For et par mandager siden hadde Bjørnevik 68 telefoner, alle handlet om robotgressklippere...