– Vi har funnet arnestedet og det er i en av bodene på terrassen. Terrassene er delt av en skillevegg, og bodene står mot hverandre med en skillevegg i mellom. Vi kan foreløpig ikke si hvilken bod brannen starter i, men vi har krimteknikere på stedet i dag for å gjøre siste undesøkelse, sier Sparby.

Les også: Victoria Skei (20) sto i dusjen like før brannen startet. Nå takker hun arbeiderne som ikke sluttet å banke på døra.

Etterforskningsleder ved Stjørdal lensmannskontor, Annar Sparby, sier at fire leiligheter har fått betydelig skade etter brannen. Foto: Arkiv

Selvantennende

Han sier at de også skal snakke med vitner for å finne ut mer detaljert hva som sto i det ulike bodene.

– Vi forsøker å finne ut årsaken til at det begynte å brenne i en av bodene. Det kan ha vært noe selvantennende. Det har vært varmt over en lengre periode, så det er en mulighet. Samtidig var det ikke all verden i bodene og på terrassene fordi beboerne hadde ryddet, forklarer Sparby.

Beboerne hadde ryddet fordi det var igangsatt arbeid på terassene, men arbeidet hadde ikke startet på de aktuelle leilighetene som brant.

– Nå skal vi forsøke å utelukke hva som kan ha startet brannen, og se hva vi står igjen med, sier han.

Les også: Grete Vaadal var på tur å sette seg i bilen da det smalt bak henne

Spredte seg fort

Sparby sier at det var hell i uhell at brannen startet på dagtid.

– Det var veldig heldig at brannen skjedde på akkurat dette tidspunktet på døgnet. Hadde dette skjedd på natta kunne det blitt straks verre. Brannen spredte seg fort, leilighetene ligger tett, i Terrassehusene er det mye folk samlet og røyken som oppsto er veldig giftig, sier han.

– Dette viser at man må være trygg på at alarmer og sikringsordninger fungerer optimalt, sier Sparby.

Les også: Fosslia skole sterkt involvert i brannen i nabolaget

Fire leiligheter med store skader

Alle ble evakuert da brannen i Terrassehusene startet mandag like før klokken 13.

– I de skadde leilighetene holder forsikringsselskapene nå å kartlegge skadeomfanget. Jeg tør ikke å si eksakt hvor mange som er ubeboelige, men det er fire leiligheter som har betydelige skader. I tillegg er det røykskader og vannskader som følge av slukkingen på flere. Men dette vil bli kartlagt i dagene framover, sier han.

Vurderer leilighetene

Leder i borettslaget, Kjetil Skaufel, sier at ingen av beboerne i de 44 leilighetene har fått flytte tilbake ennå.

– Vi skal ta en ny vurdering etter helga. Mandag ettermiddag blir det et informasjonsmøte, men det er ingen som får flytte inn før tidligst tirsdag, sier han.

Skaufel legger til at det er mange som er sving nå for å få bygget beboelig så raskt som overhode mulig.