– Vi jobber med å lage en pilottur til høsten i samarbeid med Fosennamsos Sjø. Vi vil se om det er mulig å få på plass en båtrute på sommeren eller permanent, sier en engasjert Kaare Hagerup.

Hagerup er daglig leder i Næringsforeningen i Trondheimsregionen med ansvar for Malvik. Han ønsker seg en sommerbåt mellom Stjørdal og Trondheim. Bladet har tidligere skrevet om planene. Nå tar Hagerup ideen om den nye båturen et steg videre ved å invitere til prøvetur med innlagte stopp langs hele strekningen.

«Fantastisk rute!»

– En slik båttur ville være en fantastisk rute! Underveis kan den gå innom plasser som Grilstad Marina, Storsand Camping, Midtsand friluftsområde, Smiskaret Marina, Hommelvik og Muruvik og sette av eller ta på reisende, sier Hagerup.

På prøveturen til høsten vil han at aktørene skal begynne å tenke løsninger.

Hurtigbåt

– Det er snakk om en 130 seters hurtigbåt som i dag er i rute Vanvikan – Trondheim. Med denne båten bruker vi 30 minutter fra Trondheim til Stjørdal med full hastighet, sier Hagerup.

Testturen som er under planlegging, tar cirka seks timer. Den vil sette fokus på mulighetene i aksen Trondheim – Stjørdal - Frosta. På befaringa kan de aktuelle aktørene snakke sammen og se på mulighetsrommet, sier Hagerup.

– Vi vil invitere alle ordførerne i regionen, og vi skal satse på å legge til rette et godt opplegg med både bevertning og god dialog, sier Hagerup.

Frosta vil med

Han har allerede blitt kontaktet av interesserte fra Frosta, som synes ideen er glimrende.

– Hvis det er vilje til det, så kan dette være starten på noe som kan settes opp allerede neste sommer. Vi må se hvem som har interesse for å være med. Vi har vært kontaktet av aktører fra Frosta som mener dette er en fantastisk mulighet for dem. De ligger jo bare en mil unna hvis man reiser sjøveien, men åtte mil langs veien. Dette er god samfunnsøkonomi og et lukrativt tilbud. Så Frosta burde kobles inn i prosessen, mener Hagerup.

Knytter Trøndelag sammen

Han betegner prosjektet som en absolutt gladsak.

– Folk spør meg hvorfor dette ikke har vært gjort tidligere, sier han.

– Hvorfor har det ikke vært gjort tidligere?

– Ja, det er jo et kjempegodt spørsmål! sier Hagerup og fortsetter:

– Dette vil jo knytte Trøndelag sammen, og vi får noe nytt og spennende som er ønsket av alle!

Kaare Hagerup er mannen bak tanken om en sommerbåtrute Trondheim-Malvik-Stjøradl - og kanskje Frosta. Foto: Arkiv