- Jeg har 31 elever i første klasse, og de skjønner det! Jeg ønsker at vi får en årlig ryddedag i Meråker også, en dag der vi samler rot og rask som flyter. Det er trist å kjøre nedover E 14 og se alt søppelet som flyter i veikanten. Det er ikke barna som er de verste - det er vi voksne!

Eva Lundemo (V) var åpenbart sterkt engasjert da spørsmålet om plast i naturen ble tema i kommunestyret.

150 millioner tonn

Det var Marit Øverkil (SV) som sørget for å sette problemet med plast i naturen på kommuenstyrets dagsorden.

- Ifølge en ny WEF-rapport flyter det mint 150 millioner tonn søppel rundt om i verdenshavene. Hvert eneste minutt dumpes det plast tilsvarende en fullastet søppelbil rett i havet, sa SV-representanten da hun tok opp plast-problemene som rir verden som en mare.

Brøytestikker

Øverkil understreker at Meråker ikke kan redde verden alene. Men kommunen kan gjøre sitt for å bidra til mindre plast i naturen. Derfor ønsker hun blant annet at det blir benyttet brøytestikker av bambus i stedet for plaststikker langs vinterveiene, og at Meråker setter i verk tiltak for å unngå mer avrenning av gummigranulat fra kunstgressbaner enn det som er strengt nødvendig.

Hun  ønsker også alternativ til gummigranulat når det blir anlagt nye kunstgressbaner.

Engasjement

Det er åpenbart at spørsmålet engasjerer også lokale politikere. Et enstemmig kommunestyre ønsker at kommunen legger fram en sak i løpet av høsten som foreslår tiltak mot forsøpling generelt, og spesielt kampen mot plast.

Forslaget om en kommunalt organisert ryddedag hvert år err et av tiltakene som ble tatt med videre i arbeidet.