Det er duket for mer musikalmagi i tunet på Karlslyst Gård i Malvik, når Carl Halck settes opp for fjerde gang i august 2018.

Det musikalske dramaet om den ærgjerrige godseieren har vært i en rivende utvikling siden urpremieren i 2011, og tar nye steg mot neste års oppsetning med Arnulf Haga som regissør, og Torstein Fosmo i hovedrollen som Carl Halck.

Fornøyde

- Vi er kjempefornøyd med nye hovedrolleinnehavere. Vi har akkurat fått på plass Torstein og en del unge nye talenter som takler veldig godt å få tildelt hovedroller, sier styreleder i Karlslyst Musikkteater, John Harald Brobak.

Han opplyser at de er i rute med forberedelsene og sier at samarbeidet med den nye regissøren, Arnulf Haga, fungerer utmerket.

- Folk kan forvente seg en annerledes oppsetting. Vi kaller det en nypremiere for det blir endringer både i regi og musikk, så det blir en ny forestilling, sier Brobak til Bladet.

Nye navn

Her er navnene i de nye rollene:

Torstein Fosmo (28) som har hovedrollen er tenor fra Hommelvik. Han har en bachelor i utøvende klassisk sang fra NTNU. Går ut med mastergrad i musikkdramatikk ved Musikhögskolan i Malmö/Malmö Opera i 2018. Har studert hos prof. Kåre Bjørkøy i Trondheim. Torstein har ellers bred erfaring både som sanger, skuespiller, arrangør, dirigent og komponist. Har sunget flere roller ved Malmö Opera, blant annet Pinkerton i «Madama Butterfly» høsten 2017 og Georg i «Der Park» våren 2018. Han har også hatt flere engasjement for Opera Trøndelag og var festivalartist under Trondheim Kammermusikkfestival 2016. Han har mottatt flere priser, blant annet MalvikBladets talentpris i 2008 og Malvik kommunes kulturpris i 2012.

Torstein Fosmo spiller for første gang hovedrollen som Carl Halck i årets oppsetning.

Torstein Fosmo har for første gang hovedrollen som Carl Halck i årets oppsetning. Foto: Arkiv

Sigrid Vetleseter Bøe (29) kommer fra Bøfjorden i Surnadal kommune. Hun har en bachelorgrad i utøvende musikk fra NTNU, og er utdannet operasanger fra Operahögskolan i Stockholm. Sigrid debuterte på Kungliga Operan i Stockholm i 2016 som Erste dame i Mozarts «Trollflöjten», og kom tilbake sesongen 17/18 i samme rolle. Hun gjorde Micaëla i Bizets «Carmen» på Kristiansundsoperaen og med Vestfold symfoniorkester våren 2018. Ellers har hun gjestet Bergen Filharmoniske Orkester, Trondheim Symfoniorkester, Oslo Symfoniorkester, samt vært på turné med TrondheimSolistene og gjort forestillinger på Wermland Opera. De siste årene har hun også vært sanginstruktør og Kjøpmannsfrue Wennevold på «Lady Artbuthnott» på Sunndalsøra.

Sigrid Vetleseter Bøe spiller enkefru Holtermann i årets utgave av Carl Halck.

Mildred Marita Ramberg Røthe (30): er nyinnflyttet hommelviking, men kommer fra Sparbu i Steinkjer kommune. Hun har en bachelor i utøvende klassisk sang fra NTNU og har studert ved Stockholm Operastudio. Røthe hadde sin sceniske debut da hun var 16 mnd, og siden har det blitt mange konserter, teater-, musikal- og operaoppsettinger. I 2003 ble hun yngste vinner noensinne av Trønder-Avisas musikkpris i klassen rekrutt. I forbindelse med deltakelse på sommerkurset LidalNorth ved Den Norske Opera fikk Røthe tildelt stipend av Skipsreder Wilhelmsens legat i 2013. Røthe har sunget Norina i «Don Pasquale» på trøndersk ved Opera Øvre Kvam (2016), Sir Estragon i barneoperaen «Professor Piffi og den forsvunnede smaken» med KmOpra (2016), Papagena i «Tryllefløyten» ved Opera Trøndelag (2014), Rakel (2008) og Gjertrud (2005) i «Opera Olav Engelbrektsson» ved Opera Trøndelag.

Mildred Marita Ramberg Røthe er for første gang med i Carl Halck og skal traktere rollen som Karoline, enkefruens eldste datter.

Pål André Weisethaunet (29) er oppvokst i Hommelvik. Han har vært med Carl Halck helt siden første forestilling i 2011, der han tidligere har spilt løpegutten Peder Grønberg. Han har vært aktiv på flere forskjellige arenaer innen kultur, blant annet i Framlaget, Hommelvikrevyen, i UKM som soloartist og med band på både regionalt og nasjonalt nivå, og i andre lokale kulturtilstelninger. I januar 2018 mottok han Ungdommens Kulturpris i Malvik.

Pål André Weisethaunet spiller rollen som Rasmus Roten i årets oppsetting.

Pål André Weisethaunet spiller rollen som Rasmus Roten i årets oppsetting. Foto: Arkiv

Fakta om Carl Halck:

Bak musikalen Carl Halck står manusforfatter Rakel Sivertsen og komponistene Torstein Fosmo og Magnus Teigseth Morken. Alle tre fra Hommelvik.

Musikalen, som er basert på autentiske hendelser, henter handling fra første halvdel av 1800-tallet.For å befeste sin stilling som storkar, trer Carl Halck ut av kong Carl Johans hær for å slå seg opp som forretningsmann på Karlslyst.

Halck er ærgjerrig, stormannsgal og nådeløs i sine bestrebelser etter mer makt og rikdom. Samtidig blomster den skandaløse kjærlighetshistorien mellom den fattige husmannsgutten Rasmus og Halcks stedatter Caroline Marie Holtermann.

Bak det tilsynelatende fasjonable livet på Karlslyst foregår lyssky virksomhet, vold, trusler, utroskap og svik, og når forretningene slår feil og gjelden vokser seg skyhøy, vokser også Halcks desperasjon. Og dramatikken topper seg når selveste kong Carl Johan og dronning Desireè melder sin ankomst.