Espen Teigen har prøvd seg som kjøkkenskriver. Det gikk slett ikke bra. Det har Frps kommunikasjonsrådgiver virkelig fått erfare.

Han sitter med smertefulle tredjegradsforbrenninger og bandasjer på begge hendene etter å ha prøvd å gjøre en innsats på kjøkkenet sist onsdag ettermiddag.

Sukkeret eksploderte

- Hva jeg gjorde? Jeg prøvde å lage karamellsaus. Men varmen ble for høy, og plutselig eksploderte sukkeret. Jeg fikk den varme sukkermassen over begge hendene. Det var sukkermasse over hele kjøkkenet, i taket, over alt! forteller Espen Teigen med hendene bandasjert og godt innsmurt med vaselin for å kjøle ned smertene.

Heldig tross alt

- Dette kunne ha gått mye verre?

- Ja. Jeg var veldig heldig som ikke fikk det i ansiktet. Og heldigvis hadde jeg klær på kroppen, slik at det var først og fremst hendene som ble rammet. Jeg var også utrolig heldig som ikke fikk det i ansiktet. Nå risikerer jeg ikke annet enn noen arr på hendene.

- Men det gjør vondt?- Ja, det svir noe voldsomt! Heldigvis har jeg fått godt med smertestillende, sier han.

Manglet saus

- Karamellsaus - hvorfor i all verden?

Espen Teigen ler i telefonen.

- Vi hadde karamellpudding, men manglet saus. Jeg har laget karamellsaus før, så jeg tenkte at jeg kunne gjøre det igjen. Men denne gangen gikk det ikke så bra!