Ordfører Ivar Vigdenes har invitert forsvarsminister Frank Bakke-Jensen til Stjørdal. Nå har statsråden gitt skriftlige beskjed om at han takker ja til invitasjonen.

Hensikten hos både ordfører og statsråd er å snakke om Værnes.

Ledig kapasitet

- Langtidsplanen for forsvaret har sterke føringer for Forsvarets aktivitet på Værnes. Vi er opptatt av at dette blir fulgt opp, og av framdriften. Værnes har mye ledig kapasitet i form av ledig areal. Jeg har forståelse for at Forsvaret ikke foretar store investeringer i år på grunn av stor øvingsaktivitet. Men neste år vil vi være på sporet igjen, sier ordfører Ivar Vigdenes.

«Viktig grep»

I brevet der han takker ja til å besøke det han omtaler som «forsvarskommunen Stjørdal», gir statsråden positive signaler til Forsvarets satsing på Værnes.

«Flytting av aktivitet til Værnes er et viktig grep i inneværende langtidsplanperiode og et godt samarbeid med kommunen og lokalsamfunnet er avgjørende for å lykkes med våre tiltak», skriver statsråden i brevet til Stjørdal kommune.

August

Statsråden skriver i brevet at han skal besøke Landsskytterstevnet i Stjørdal på ettermiddagen den 8. august. Derfor foreslår han selv et besøk hos kommunen, med innlagt visitt på Værnes, på formiddagen samme dag.