Astrid Vikaune og Karsten S. Landrø fra Etat kultur i Stjørdal kommune frister med kor for deg som synger eller spiller klarinett.

- I forbindelse med Byfest Stjørdal, arrangerer Stjørdal musikkråd og Stjørdal kulturskole «Klarinettkor» for alle korister eller klarinettister i Stjørdal. Tilbudet er gratis og avsluttes med en liten konsert i Kimen onsdag 15. august, forklarer Vikaune og Landrø.

Fra trombone til klarinett

I fjor sto det trombonekor på menyen. I år er klarinetten det utvalgte instrumentet. Konseptet er at alle de som spiller det aktuelle instrumentet møtes, og sammen med koret av sangere danner samstemte harmonier.

- Det blir innslag både hver for seg og sammen, forklarer Landrø og fortsetter:

- Det er gjerne slik at du har en sterk identitet til det instrumentet du spiller. Når et barn får et instrument enten det er i kulturskolesammenheng eller i band, så er det ikke alltid de er bevisste på hvilket instrument de ønsker eller får. Men fra det sekundet de lager lyd på det, så identifiserer de seg som klarinettist eller saksofonist eller trompetist. Og for mange er det til og med litt vanskelig å bytte instrument på grunn av denne identiteten.

I et korps er det normalt tre-fire trombonister eller klarinettister.

- Når man møtes mange samtidig så blir det veldig morsomt, sier kulturskolerektoren Landrø som selv deltok med sin trombone i fjor.

Flinke instruktører

- I år ønsker vi å sette fokus på klarinetten. Klarinettfamilien er ganske stor, det fins både små og store klarinetter og de dekker alle stemmene i et kor.

Landtrø og Vikaune skryter uhemmet av instruktørene.

- Lærerne i kulturskolen er kunstnere hele gjengen og de er veldig dedikerte i sine fag. De har et stort hjerte for det de holder på med, sier de.

Øvingen i forkant av korkonserten er 14. august. Dagen etter er det minikonsert i Kimen. Så det blir ikke noe langvarig forhold for de som melder sin interesse.

Ingen opptaksprøve

- Vi skal synge og ha det artig sammen. Det skal være en overskuddskonsert og det handler om å være med på leken, sier Vikaune.

Det er ubegrenset med plasser i koret. Og heller ingen opptaksprøve.

- Har du lyst til å synge i kor for to dager, så er det bare å bli med. Vil du spille klarinett, må du kunne det, men nivået er stort sett der at eier du en klarinett så er det bare å møte opp. Instruktørene er flinke til å tilrettelegge og har jobbet både med nye og profesjonelle, sier de og lover at det kommer til å låte bra.

Klarinettkoret dirigeres av Kirsti Jacobsen og Kimenkoret av Nina Sætherhaug.

- Vi synes det er viktig at vi som kulturinstirusjon er med og bidrar i lokalmiljøet, sier Landrø.

Øvelsene og konserten foregår på ettermiddagen 14. og 15. august, og Landrø og Vikaune ber de som er interesserte om å melde seg på innen 1. juli.