Det presiserte prosjektleder Arne Fridthjof Venæs tydelig for politikerne i formannskapet i Stjørdal torsdag ettermiddag. Venæs kom for å orientere politikerne om hvor langt planene for det nye Helsehuset har kommet.

I forrige uke kom nyheten om at planleggerne må redusere tallet på etasjer fra fem til fire. Det har flere politikere reagert på.

Kutter ikke funksjoner

Under orienteringen i formannskapet torsdag beroliget prosjektleder Arne Fridthjof Venæs politikerne.

– Vi ser at vi kan få plass til alle funksjonene på fire etasjer, sier Venæs.

Prosjektleder Arne Fridthjof Venæs orienterte formannskapet om statusen i planleggingen av helsehuset, Foto: Jan Erik Sundøy

Planleggerne ser nå for seg fire etasjer pluss tekniske rom i en innrykket femte etasje på toppen av bygget. Planleggerne flytter teknikken opp og frigjør plass til andre funksjoner nedover i bygget i stedet.

Samtidig legger prosjektleder Venæs ikke skjul på at rammene som politikerne har satt for helsehuset kan bli knappe.

– Om vi får til å bygge et helsehus med alle funksjoner som er lagt inn i prosjektet for de 121 millionene som politikerne har gitt klarsignal til, vet vi ikke helt ennå, sier Venæs.

Klart til høsten

Stjørdal kommune jobber nå sammen med entreprenør Veidekke med de konkrete løsningene. Venæs forklarer at kommunen og Veidekke har inngått en samhandlingskontrakt. De konkrete løsningene for bygget utvikles nå i fellesskap. Dette arbeidet er ikke ferdig ennå.

– Vi vil komme tilbake med en sak for politisk behandling til høsten når prosjektet har kommet lenger og vi ser hva vi konkret får til innenfor rammene, sier Venæs.

Han antyder at stjørdalspolitikerne han få en slik sak på bordet i oktober-november. Planen er å starte byggingen i januar 2019.

Arbeidsskisser

Venæs understreker også at skissene som ble vist i formannskapet torsdag, bar er arbeidsskisser og et utgangspunkt for videre planlegging.

– Men nå har vi e mer konkret grunnlag å diskutere ut fra, presiserer Venes.

Han legger til at prosjektgruppa hele tida har kontakt med dem som skal bruke helsehuset.

Samler helsefunksjoner

Det nye Helsehuset skal bygges på tomta ved gamle Halsen sykehjem ved rundkjøringa øverst i Kjøpmannsgata. Deler av den gamle bebyggelsen skal rives for å gi plass til helsehuset. Den foreløpige planen går ut på å utforme nybygget med et åpent atrium med tak over i midten.

Det nye helsehuset skal samle funksjoner som ambulanser, legevakt, distriktsmedisinsk senter, poliklinikker og lette behandlingsfunksjoner på ett sted. Helsehuset skal betjene Stjørdal og nabokommunene.