Det er kun to andre skoler i landet som har tilbudet.

- Den nærmeste skolen som tilbyr toppidrett kroppsgymnastikk er Drammen. Den andre er Larvik, og vi blir nå landets tredje, sier Tomas Bekkavik.

Han er utdannet lærer og turntrener, og han er en av dem som har bidratt til at skolen nå kan tilby ungdommer med ferdigheter innen turn et toppidrettstilbud.

- Skolen har vært giret på å få dette til, sier han.

En bieeffekt med skoletilbudet er at skolen nå kan bli et trekkplaster for elever andre steder fra.

- Det vil komme elever fra andre landsdeler, og mangfoldet vil bli større. Her vil de få sjansen til å videreutvikle seg ordentlig med trenere, sier Bekkavik.

Håper beholde turnere lenger

Skolen håper selvsagt at lokale turnere hiver seg på tilbudet.

- For lokale turnerne i Malvik Turn og RG vil skoletilbudet bety at de nå få sjansen til å utvikle seg videre som turnerne under skikkelige rammer. For oss som er trenere i klubben betyr det også at vi kan gi et tilbud til seniorene. Tidligere har vi mistet mange 16-17-åringer. Nå kan vi beholde dem lenger, sier Bekkavik.

I turn er atletene seniorer det året de fyller 16 år.

Må søke

Malvik videregående skole har lyst ut stilling som turnlærer.

- Jeg må søke først, men jeg kommer til å søke, sier Bekkavik, som også har en stilling som landslagstrener i turn.

Han er sikker på at Norges Gymnastikk- og Turnforbund applauderer Malvik videregående skoles initiativ.

- Forbundet ser positivt på at flere videregående skoler setter i gang flere turnlinjer. De ønsker å videreutvikle idretten enda mer, og er selvsagt glad for at de kommer i gang flere utdanningstilbud for turnere, sier han.

5-6 søkere

Opprinnelige håper Malvik videregående skole å komme i gang siste skoleår, men tidsfristen ble for knapp.

- Vi har jobbet med planene om oppstart i et halvannet års tid, men fikk for lite tid på oss i fjor. Til høsten har vi fem-seks søkere. Vi kan ikke kjøre mange år med så få elever. Vi ønsker å gi tilbudet litt tid, og vi tror flere elever fra andre landsdeler vil benytte seg av tilbudet når det får gått seg til, sier Sigrid Marumsrud, rektor ved Malvik videregående skole.