De to er sentrale i eiendomsselskapet Onyx som er en av eierne i Hellsenteret. Onyx eies av Balstad-familien. I løpet av de siste årene har eierne satset mellom 15 og 20 millioner kroner på oppgradering av Hellsenteret.

Bytter navn

Nå bytter også kjøpesenteret på Hell navn. Etter et mellomspill som Hell Kjøpesenter forandres navnet nå tilbake til Hellsenteret.

–Blant folk flest i Stjørdal har det alltid hett Hellsenteret likevel. Det tar vi konsekvensen av nå, smiler Rolf Balstad.

Denne uka åpner Hellsenteret i ny drakt. Hele kjøpesenteret har fått en makeover, sier Janet Balstad Skammelsrud.

Ansvar for fornyingsprosessen

Hun har hatt ansvaret for fornyingsprosessen, og roser både leietakere og kunder for hjelp og smidighet i en ombyggingsfase som har vært krevende for alle.

– Flere butikker har også fornyet seg i prosessen. Utenfor ny bensinstasjon, og spisested med alle rettigheter åpner i disse dager. Og spisestedet Industrien etablerer seg på Hellsenteret merd åpning mot Scandic Hotell, sier Janet Balstad Skammelsrud.

Utenfor ligger en nyasfaltert parkeringsplass med rom for fire hundre biler. Ny bensinstasjon er også på plass.

Kjøpesenteret på Hell ble etablert i 1984.

– Beliggenheten like ved flyplassen og E6 er flott, mener Janet Balstad Skammelsrud og Rolf Balstad.

Et senter for familien

Nye Hellsenteret profilerer seg som et kjøpesenter for hele familien. Kundene er hovedsakelig fra Stjørdal og omegn. Samtidig ligge Hellsenteret lettvint til for kunder både fra Selbu og Malvik. Også hotellkunder og reisende fra flyplassen besøker senteret ofte.

Rolf Balstad forteller at Hellsenteret har hatt bedre utvikling enn eierne fryktet det siste året.

Omsetningsøkningen er på 2-3 prosent. Også resultatmessig har utviklingen ved senteret vært positiv for eierne. Eierselskapene bak kjøpesenteret er Utstillingsplassen Eiendom og Onyx Eiendom. Hellsenteret har rundt 20 leietakere med smått og stort.

Balstad peker på at aktivitet skaper aktivitet når det handler om handelsvirksomhet. Med nye Torgkvartalet, sterke aktører på Tangen og Evja og et oppgradert Hellsenter, styrker Stjørdal nå sin posisjon som handelssentrum.

Jobber med planer

– Vi stopper nå mye mer av handelslekkasjen. Det er bra for Stjørdal, sier Rolf Balstad.

– Dere har tidligere lagt fram store planer for utvikling av Kjøpesenteret og området rundt?

– Vi jobber kontinuerlig med muligheter. Derfor la vi også fram planene for en storstilt utbygging gjennom planen Værnes Sør. Disse planene jobber vi videre med, sier Rolf Balstad.

Værnes Sør innebærer en helt ny bydel på området sør for flyplassen med boliger, butikker og kontorer.

– Her er vi avhengige av at flere parter blir med, sier Rolf Balstad.

Han konstaterer at naboene er med på laget. Men en så omfattende plan som Værnes sør, vil det ta tid å realisere.

– Planene er ikke lagt bort, de ligge bare på vent, sier Rolf Balstad.