Det sier Julie Mathisen (23), bosatt i Malvik som var med på Stjørdal Jeger- og Fiskerforenings fiskekveld for damer fredag.

Mathisen forteller at hun heller ikke har  fisket i Stjørdalselva før.

- Jeg har fisket i Gaula. Er egentlig ingen laksefisker, men fisker litt i ny og ne. Jeg så arrangementet til Stjørdal Jeger- og Fiskerforening om fiske for damer på Facebook. Samboeren min fisker laks. Han sa også at jeg måtte dra.

Artig å treffe andre

Det veldig bra arrangement, synes Mathisen.

- Godt oppmøte også. Artig å se at det er så mange flere damer som har lyst til å fiske. Jeg blir nok med neste gang også, hvis det blir flere slike kvelder i elva, sier hun.

Utstyr til utlån

Det blåste surt og kaldt fredag, men stoppet verken Mathisen eller de andre damene. Noen hadde med utstyr selv, men det var også anledning til å låne. Det var tilgjengelig både fiskestenger, sluker og vadesko. Arrangementet i regi av foreninga var gratis, og det ble også servert kaffe og pølse med brød.

Slapp ut igjen

Den fredede sjøørreten ble anslått til ca. 3,5 kilo. Julie Mathisen slapp den forskriftsmessig ut i elva igjen. Damene så fisker som hoppet, og noen kjente napp, men det ble ikke tatt på land noe mer. Bortsett fra  at den ene av dem fikk på  en sluk med et langt snøre som noen må ha mistet - kanskje i kamp med en laks som slapp unna.

Julie Mathisen og en fornøyd Tove Skaget, som var med og arrangerte fiskekvelden for damer på Kommunevaldet. Foto: Richard Bakken