Silje Bortne Mathisen har vært med i operaen på Steinvikholmen og Korsvikaspillet tidligere. Hun har også vært så heldig å vunnet drømmestipendet.

I år har hun blitt forespurt som danser i årets Korsvikaspill, og er med i spillet både som koreograf og danser. Hun studerer på andreåret ved Norges dansehøyskole. Der har det blitt mye øving i dansesalen sammen med to andre dansere fra trinnet, som hun har med seg til Korsvika. De har jobbet mye med koreografi, og hatt møter og visninger med Catrine Telle, som har regien på Korsvikaspillet.

– Premieren gikk bra. Vi fikk stående applaus og gode tilbakemeldinger fra publikum. Regissør virket også veldig fornøyd. Vi er utrolig heldige som får danse til et så bra orkester, kor og sangere, som vi kan stole fullt og helt på. Dette gjør at vi også kan yte vårt beste og føle oss trygge i arbeidet på scenen, sa Silje etter premieren.

Danserene fra Norges dansehøgskole har stått for koreografienog dansen til årets Korsvikaspel.

Koreografi

– Du deltar ikke bare som danser i spillet, men også som koreograf. Hvordan fikk du denne muligheten?

– En i styret for Korsvikaspillet kontaktet meg tidlig i mars i år og spurte om jeg ønsket å jobbe i spillet som danser. Videre kunne jeg ta med meg to aktuelle dansere for å samarbeide med. Vi møtte regissør og produsent i Oslo for et møte hvor vi kartla våre oppgaver og roller. Catrine Telle satte rammer og krav ovenfor sin kunstneriske og koreografiske visjon. Dette jobbet vi derfor ut ifra, men med generelt mye kunstnerisk frihet. Vi har for eksempel blant annet fått lov til å utarbeide en scene i stykket med en helt ny vri enn i fjor, noe som har vært en utrolig spennende utfordring.

Spennende

– Hvordan har denne jobben vært?

– Dette har vært en krevende men spennende prosess for oss alle tre. Både med tanke på utarbeidelse av materiale, men også i forhold til jobben som dansere: Det har vært lærerikt å ha et tett samarbeid med regissør Catrine Telle, hvor vi som dansere har hatt i oppgave å utarbeide og utforme hennes visjon: Det har vært viktig for oss å kjenne hennes ideer, ønsker, tanker og mål. Det har også vært utrolig spennende å sette sammen det ferdige materialet med kor, statister, frivillige og profesjonelle skuespillere og sangere.

– Hvilken danserolle har du selv i spillet?

– Jeg har rollen som en av de tre nornene, skjebnegudinnene, i norrøn mytologi. Disse heter Urd, Verdande og Skuld, hvor min rolle er Urd.

– Hva så du mest frem til ved premieren?

– Å fremføre foran et publikum, og kjenne på energien og atmosfæren som skapes i Korsvika. Det som er så fint med uteteater er at hver dag blir forskjellig. Teamet bak Korsvikaspillet er også helt fantastiske. Det er en gjeng kjempehyggelige mennesker. Jeg gleder meg masse til å dele denne opplevelsen med alle sammen, både på og av scenen.

Ut i praksis

– Hva er planene dine fremover?

– Nå har jeg et år igjen av bachelorgraden min i Jazzdans på Norges dansehøyskole. Så i første omgang er dette mitt fokus fremover. Dette innebærer også praksis som dansepedagog fra august. I tillegg skal jeg mest sannsynlig utveksle i Paris i en periode på tre måneder på en dansehøyskole. Etter endt utdanning håper jeg på å kunne jobbe utøvende i andres, eller egne prosjekter.