Oliver Kristoffersen (11) og Aksel Olav Myhre (12) syns ikke den er fin, taggingen som en eller annen har gjort på skateparken i løpet av de siste dagene.

– Dette er dumt. Det er hærverk. Det hadde vært mye finere om den ikke hadde vært der, sier de to ivrige brukerne av anlegget midt i Stjørdal sentrum.

I løpet av helgen

Politiet fikk ved 17-tiden sist søndag ettermiddag melding om taggingen, som har skjedd på en avgrenset område i skateparken i Stjørdal. Ifølge politi-overbetjent Arne Henrik Ulvin ved Stjørdal lensmannskontor skal taggingen ha skjedd i løpet av helga.

– I øyeblikket har vi ingen mistenkte. Hvis noen vet noe eller har informasjon om det som har skjedd, så vil vi gjerne at de kontakter politiet, understreker Ulvin.

Eierforhold

Hege Thronæs, leder i Stjørdal Skateboardforening, sier at all tagging blir sett på som hærverk.

Samtidig ønsker hun å legge mest vekt på alt det positive som skjer i skateparken.

– Vi opplever enormt mye positivitet der, både fra barn og voksne. Det er utrolig mange som bruker anlegget, og vi har tidligere ikke hatt noe problem med tagging. En del eldre ungdom som i dag er midt i 20-årene, har ventet på skateparken helt siden de selv var 12–13 år gamle. Derfor har mange et eierforhold til parken, som gir barn og ungdom mye positiv mestring, sier Hege Thronæs.

Pynte opp?

– Kan ikke litt tagging bidra til å «pynte opp» i et anlegg som ellers er preget av grå flater?

– Det tror jeg vil være helt uaktuelt – og da snakker jeg på vegne av kommunen. Om vi sier at dette er greit, tror jeg det kan åpne for mange «kunstnere» som vil ta bort mye av skategleden. De som driver aktivt i anlegget, har dessuten stor fart, og veggene må være greie å forholde seg til rent synsmessig. Derfor fjerner vi nå taggingen og fokuserer på det positive, sier Hege Thronæs.