Malvik kommunes sommertilbud til barn og unge, «SommerMalvik», er i full gang, og en av aktivitetene er padling på Stavsjøen.

Malvik IL Padlegruppe er med og hjelper til, og de stiller også med kajakker til deltakerne.

– Vi holder kurs for både unge og gamle, og de unge her lærer veldig raskt, sier Ole Magnus Svarva.

Kajakk

Lars Slettum, som også er med padlegruppa, forteller at deltakerne mandag fikk bli kjent med utstyret og hvordan man håndterer kajakken.

– Vi har lært å snu og padle rundt. Det er litt vanskelig, men artig, forteller 9 år gamle Sander Johannes Rosvold. Han er en av de 18 deltakerne.

Sikkerhet

Sikkerheten står i høysetet på en aktivitet som dette.

– Alle har selvfølgelig redningsvest. Det er valgt stødige kajakker, og det er voksne i nærheten hele tida, sier Slettum og Svarva.

Deltakerne kunne også velge å padle kanoer som var utlånt av Villa Vika.

Carlos Cortes, leder ved Vikhammer ungdomshus, har vært med på ulike SommerMalvik-aktiviteter. I fjor var han med på Galdhøpiggen. Et par ganger har han vært med på raftingen på Oppdal, som er ganske spennende og fartsfylt.

– SommerMalvik består av mange aktiviteter. Blant annet også tur til Rypetoppen klatrepark. Vi var heldige med været i dag. Det har vært en veldig fin dag, sier han.

Knotten bet

Knotten bet litt, men fyr på grillen holdt litt unna. Utpå vannet var det ikke noe åte. Etter pølsegrilling til lunsj, fikk gruppa båtene utpå vannet igjen og padlet av sted.

Tirsdag er det litt eldre barn sin tur til kajakkpadling på Stavsjøen. De får introkurset, som er første steg til våtkortet som utstedes av padlerforbundet.