Ordførerflertallet stemte torsdag ned forslaget fra SV's Anja Ristad om å opprettholde grunnskoleteamet i kommunestyret torsdag. Forslaget ble avvist med 21 mot 20 stemmer.

Omkamp avvist

Opposisjonspartiene prøvde å fremme et nytt forslag i strategidiskusjonen som kommunestyret hadde etter evalueringen av grunnskoleteamet. Også «omkampen» i kommunestyret etterpå, ble avvist av de borgerlige flertallspartiene.

Under diskusjonen i kommunestyret torsdag viste representanter fra opposisjonspartiene et sterkt engasjement for å beholde grunnskoleteamet. Fra den borgerlige maktblokka sin side var et mer taust. Ordfører Ivar Vigdenes (Sp) var den eneste som forsvarte budsjettvedtaket fra i fjor der finansieringen av grunnskoleteamet i realiteten ble fjernet.

Øker ressursene

I kommunestyret pekte ordfører Vigdenes på at Stjørdal slett ikke reduserer pengebruken i oppvekstsektoren. De siste årene har ressursene til skoler og barnehager økt sterkt. Budsjettet som gjelder for i år, er tidenes største.

Ordfører Vigdenes mener budsjettene er reelt styrket i forhold til tallet på barn.

Flertallspartiene vil føre arbeidet til grunnskoleteamet videre gjennom PP-tjenesten og de andre ordinære tjenestene kommunen driver.

– Vi tar ikke bort tjenester, men finner bedre måter å drive dem på, mener Vigdenes.

Ordfører Ivar Vigdenes mener det handler om bedre måter å utføre kommunen sine tjenester på.

Skuffet

SV's Anja Ristad legger overfor Bladet ikke skjul på at hun er skuffet.

– Jeg hadde virkelig håpet at prestisje ble lagt til side og at grunnskoleteamet kunne få fortsette, nå som den svært positive evalueringen av teamets arbeid ble presentert, sier Ristad.

Hun er takknemlig overfor alle som støttet saken fra talerstolen.

– Det er ikke til å tro at vi faktisk har lagt ned en tjeneste som har fungert veldig godt, både for barn, ungdom, foreldre og Stjørdalsskolen, sier Ristad.

Svakhet i systemet

Hun mener denne saken viser noe av svakheten i hvordan politikerne styrer kommunen. Det opprinnelige forslaget om å legge ned grunnskoleteamet, kom kvelden før vedtaket skulle fattes. Allerede da, i desember, var løpet egentlig kjørt.

– Maktblokka i Stjørdal får alltid flertall, uansett hvilke gode argumenter som veier imot deres forslag. Ingen av motargumentene opposisjonen kom med, hadde noe som helst å si; utfallet var allerede bestemt, sier Ristad.

Hun skulle ønsket seg et hint i forkant om hva som skulle skje i budsjettbehandlingen.

– Da hadde det kanskje vært mulig at både posisjon og opposisjon sammen kunne komme fram til et annet utfall, sier Ristad.

Hun er redd oppgavene som grunnskoleteamet løste, nå koker bort i kålen i en allerede hardt belastet PP-tjeneste.