Burger King i Havnegata i Stjørdal åpner for alvor torsdag. I dag, tirsdag, kjører daglig leder og de ansatte prøveåpning.

Og kundene lot ikke vente på seg. Masse folk strømmet på for å kjøpe lunsj.

Sjekker at alt funker

- De aller første som kom var håndverkerne som har vært her og jobbet på bygget. Det var artig, sier en blidspent sjef, Thomas Hammeren.

Han skal fungere, inntil daglig leder er ansatt. Det skjer en gang over sommeren.

- Hvorfor prøveåpner dere på denne måten?

- Det gjør vi for å avdekke eventuelle barnesykdommer. For å se at alt utstyret fungerer som det skal, og at alt går etter planen logistikkmessig. Vi vil luke ut mest mulig, så ikke noe kan spolere åpningen, sier Hammeren.

To team for prøvd seg

Burger King prøveåpner to ganger i dag. Først til lunsj og så til middagsrushet. Da går det på et nytt team, som får prøve seg.

- Hva er det viktigste de ansatte har fått beskjed om?

- Å kvitte seg nervene, smile og ha det artig på arbeid. Det er sånt som kundene merker med en gang, sier Hammeren fra Burger King på Lade. Der har alle de 30 ansatte som skal jobbe på Stjørdal hatt en måned opplæring.

F.v. Thomas Hammeren, Trym Breivikås og Malin Lettås ser at kundene strømmer på. I bakgrunnen skimtes "drive through-køa", der folk bestiller fra bilen. Foto: Line Mette Finnøy

Gledet seg

En av de mange i køa som gledet seg til å komme forerst, var Trym Sponås.

- Jeg har gledet meg til at de skal åpne. Vi bruker noen ganger å dra til Trondheim på Burger King, sa en sulten guttunge fra Stjørdal.

- Hva skal du bestille?

- Burger!