– Viktig at vi aldri glemmer Utøya

Arrangerer minnemarkering i Hommelvik.

- Vi må aldri glemme det som skjedde på Utøya og i Oslo, sier leder i Malvik Ap, Anne S. Mostervik.  Foto: Trond Nøstberg

Det deles ut roser som legges ned ved bautaen under minnemarkeringen etter terrorangrepet 22.juli 2011.  Foto: Helene Kristiansen

Nyheter

Søndag 22. juli arrangerer Malvik Arbeiderparti og Hommelvik AUF i samarbeid med Malvik kommune minnemarkering etter 22. juli 2011 ved minnebautaen i sentrum av Hommelvik.

Største terrorangrep

I år er det sju år siden Anders Behring Breivik drepte 69 personer på Utøya, og 8 personer i eksplosjonen av regjeringskvartalet.

– Dette er det største terrorangrepet vi har hatt i Norge. Det rammet mange unge og vi synes derfor det er utrolig viktig å minnes det som skjedde, sa Mostervik under fjorårets markering.

– Sånn som verden er nå er det ekstra viktig at vi tar en halvtime på å tenke på det som har skjedd. Vi har hørt fra ungdommer som var på Utøya at de synes det er fint at arrangementet ikke drar ut i det uendelige. Det er viktig å markere, men det er fortsatt vondt for mange, sa hun.

Viktig markering

- Vi gjennomfører markering på samme måte som tidligere år. Dette er en viktig markering vi alltid skal gjennomføre fordi vi aldri må glemme det som skjedde denne dagen på Utøya og i Oslo for sju år siden, sier leder i Malvik Arbeiderparti, Anne S. Mostervik.

– Det mange sier er at de føler det er viktig å kunne samles til felles markering og minnestund over alle de vi mistet. Det er viktig både for dem som var direkte berørt og for alle oss andre som aldri må glemme det som skjedde den forferdelige fredagen, sa Mostervik.

Årets markering

Markeringen innledes klokka 17.00 med musikalsk innslag ved Torstein Fosmo. Deretter blir det appell fra en representant for Hommelvik AUF og bekransning av minnesmerket.

Malvik Arbeiderparti deler som ved tidligere markeringer ut roser til alle som deltar. Rosene legges ned ved minnesmerket før den enkle 20 minutter lange markeringen avsluttes med musikk av Torstein Fosmo.