– Stolt av å bidra i internasjonale prosjekter

Brit R. Aune (76) er ny president i Malvik Rotaryklubb.

Brit R. Aune er valgt som lokal president i Malvik Rotaryklubb.  Foto: Trond Nøstberg

Nyheter

Rotary er en verdensomspennende organisasjon som forener ledere fra næringsliv, frie yrker og offentlig virksomhet som ønsker å fremme velferd, høye etiske normer i alle yrker og som vil bidra til å bygge samhold og fred i verden.

Malvik Rotaryklubb ble etablert høsten 1977 og har 22 aktive medlemmer som har faste tirsdagsmøter på Vikhammer Motell. Brit Aune ble med i 2014 og har stor glede av det lokale og internasjonale nettverket som blant annet er engasjert i å få alle land til å vaksinere befolkningen mot polio.

Sekretær og president

Aune ble på det siste møtet før ferien valgt til lokal president, et verv som går på omgang blant medlemmene.

– Alle er velkommen i Rotary, og vi har ingen hemmeligheter eller krav til medlemmene. Nå er det ikke slik at en kan melde seg inn i Rotary, men mulige nye medlemmer får en invitasjon til å bli med. Selv ble jeg invitert med et møte for fire år siden, og har hatt verv som sekretær før jeg ble president. Det kommende året er det min oppgave å lede klubben, sier Aune, som neste år takker for seg som aktiv lokalpolitiker etter fem perioder i kommunestyret og fire år som folkevalgt i fylkestinget.

Mariakirken og Mariakilden

Rotary samler inn penger lokalt som bidrag til internasjonale prosjekter, men engasjerer seg også lokalt. I Malvik bidrar klubben til vedlikehold av Mariakirken og kilden i Mostadmark.

– Der har vi dugnader hver vår og høst, og vi er gjerne med og tar imot pilegrimer på vandring til Nidarosdomen, sier Aune.

– Vi i Rotary har også et opp-legg med utveksling av ungdom mellom Norge og land både i Europa, Sør-Amerika og resten av verden. Der kan unge reise ut og studere ett år samtidig som de får møte andre kulturer. Ungdommene får bo hos medlemmer under oppholdet. For oss er det viktig at de 17-åringene vi sender ut kan representere Norge på en god måte, sier hun.

Stort kontaktnett

Malvik Rotary er en del av distriktet som omfatter alle fylkene fra Møre til Finnmark og Svalbard.

– Vi fra Malvik deltar på regionmøtene som gir oss anledning til å knytte kontakter med medlemmer fra hele regionen. Noen av medlemmene tar kontakt og blir gjerne med på Rotary-møter når de besøker andre land. Det gjør at vi får et bredt nasjonalt og internasjonalt nettverk, sier Aune.

– Det er nok fortsatt noen som tror at Rotary er en klubb for menn i grå dress, slik er det ikke. Dette er en klubb åpen for alle. Selv er jeg stolt over å være del av en organisasjon med mulighet for å bidra til alle prosjektene Rotary har over hele verden. I kampen mot polio for eksempel blir de bidragene vi klarer å skaffe doblet av Microsoft-gründer Bill Gates. Selv om polio er utryddet over store deler av verden er det fortsatt noen land det er behov for vaksine, forklarer Aune.