– Det er ikke slik vi ønsker å ha det her i gata

Bente Nesgård Vold er oppgitt over frekke tyver på høylys dag.

Innehaver i motebutikken Tobiaz i gågata, Bente Nesgård Vold, er oppgitt etter at butikken har vært utsatt for tyveri den siste tida.   Foto: Sissel Moen

Nyheter

– Det er frustrerende å oppleve flere tilfeller av tyveri utenfor butikken min den siste tida. Jeg mistenker ingen spesiell person, men det er veldig frustrerende og irriterende at det ikke lenger går an å sette ut et klesstativ uten at noe blir stjålet, sier Bente Nesgård Vold.

Hun er innehaver og eier av butikken Tobiaz dame- og herremote i Gågata i Stjørdal sentrum. Nå er Vold både sint og frustrert.

– Kjedelig for butikkene

I dag, tirsdag, skjedde enda et tyveri. Butikkeieren skrev et frustrert Facebook-innlegg på sentrumsforeningens gruppe, hvor hun beklaget at folk ikke lenger er ærlige når de skal handle.

«Sur og frustrert!! Nok en gang en tom kleshenger ute på stativet!! Har tidligere ikke vært noe problem, men nå har det skjedd mange ganger den siste tida at en kunde har GLEMT å komme inn og betale!», skriver hun blant annet. 

Tirsdag forsvant en kjole som ble hengt ut.

– Den var riktignok på salg til halv pris, men det er uansett et tap for butikken og kjedelig for butikkene i gata. Tidligere denne måneden har det forsvunnet både bukser og skjerf fra stativene ute. Bare kleshengeren henger igjen, noe som tyder på at tyven må ha hatt en plan for å legge det stjålne plagget i en pose med en gang. Jeg har ingen mistenkte, men er sikker på at det ikke er en ungdom, mener Bente Nesgård Vold.

Vurderer kameraovervåkning

Hun har tenkt på om hun skal investere i kameraovervåkning, men butikkeieren sier at det ikke bør være nødvendig å bruke store summer på dette.

– Det er ikke slik vi ønsker å ha det her i gata. Det må gå an å sette ut klær på uten at det blir tatt midt på blanke formiddagen. Vi som driver butikk skjønner jo at det innebærer en viss risiko, men erfaringen tilsier at de aller fleste er ærlige. Det som har skjedd den siste måneden er vi ikke vant med her, sier Vold.