Anders Sjøtrø (43) er ansatt som ny sjef for Utrykningspolitiet (UP) i distrikt Midt, som består av Trøndelag og Møre og Romsdal. Han starter i jobben mandag 20. august.

– Akkurat nå er dette helt riktig for meg, og jeg er veldig fornøyd med at jeg får muligheten. Trafikkfaget er noe jeg er svært opptatt av, sier Sjøtrø til Bladet.

Sjøtrø er født og oppvokst i Hommelvik, og har de siste årene bodd på Sveberg sammen med kone og tre barn. Han tar over som UP-sjef for Tor Magne Kalland som gir seg etter sommeren.

– Utrolig meningsfylt

43-åringen har jobbet i politiet i 19 år etter at han tok utdanningen sin. Yrkeskarrieren ble innledet med to år som politibetjent på Lillestrøm, før det ble fire år i trafikkorpset i Oslo. Sjøtrø har også jobbet i to perioder ved daværende Malvik lensmannskontor, mens han de siste årene har hatt ulike stillinger ved Sentrum politistasjon i Trondheim.

I dag er han innsatsleder ved avdelingen forebyggende og patrulje. Nå ser han fram til å fortsette karrieren i UP.

– Det er et enormt geografisk område jeg får ansvar for. Det å jobbe i UP ser jeg på som utrolig meningsfylt. Omtrent alle kjenner noen som har vært involvert i en trafikkulykke. Vi skal jobbe spisset og målrettet for å forbedre trafikksikkerheten i distriktet, understreker Anders Sjøtrø, som for øvrig har en mastergrad i ledelse som han ble ferdig med i 2013.

UP-sjef i Norge, Runar Karlsen, gleder seg til å få med malvikingen på laget.

– Anders er en veldig dyktig kar, som har god bakgrunn fra politidistriktet og som leder. Jeg ser fram til han kommer i gang i jobben, sier Karlsen til Bladet.

Hytta og utenlandstur

UP er et særorgan som har tre faste ansatte i Trøndelag og Møre og Romsdal. Resten av arbeidsstaben blir beordret inn fra politidistriktene.

– Fart, rus og trafikkfarlig adferd er våre tre hovedområder. Jeg sier vår nå selv om jeg ikke har startet ennå, sier Sjøtrø og smiler.

Selv om han foreløpig ikke kan erklære hvilke veier som blir satset ekstra på i tiden som kommer, så vet han godt hvilke strekninger i dalføret som er mest utsatt.

– Både E6, E14 og fylkesveg 705 er veier som UP kommer til å ha et ekstra øye til. Det er jo en UP-bil som er stasjonert ved lensmannskontoret i Stjørdal, i tillegg til at det er flere biler i Trondheim, sier Anders Sjøtrø.

Han tar en tre uker lang sommerferie før han tar fatt på nyjobben.

– Den skal tilbringes sammen med familien. Vi har ei hytte på Stugudalen som vi skal bruke, og til slutt blir det en utenlandstur, forteller Sjøtrø.