Ola Hjelseng har stadig vekk noe på gang. Nå bygger han nytt kjøkken, ny restaurantdel og flere møterom.

Blant gravemaskin og jord ligger gårdeier Ola Hjelsengs nye prosjekt. Han har brukt flere år på å skape et omdømme for gården, som han nå er i ferd med å bygge videre på. 1. oktober kan tilreisende få oppleve trendy mat i bondeidylliske omgivelser.

– Gården har gått over all forventning, for dette hadde jeg ikke sett for meg, innrømmer han.

Skal lage maten selv

En del av utbyggingsplanen går ut på å utvide kjøkkenet, og her vil Hjelseng satse på kortreist mat.

– Vi har tidligere hatt et kjempegodt samarbeid med Kirkebyfjellet konferansesenter i Meråker, som har levert god mat til oss. Nå har det blitt aktuelt å ordne med maten selv, sier han.

Planen er å tilby gjestene kvalitetsråvarer.

– Vi skal satse på kortreiste gårdsprodukter. Også skal det være trendy, legger han til.

Hjelseng beskriver de forskjellige virksomhetene ved gården som en velfungerende enhet.

– Sammen med Stolt Bryggeri og Langøra Kaffebrenneri utgjør vi en pakke som passer de aller fleste.

Bortsett fra lokale kunder, kommer det i tillegg mange fra Trondheim for å ha møter eller et godt måltid, ifølge Hjelseng.

– Vi forsterker nå møteromvirksomheten vår med flere rom. Jeg har blitt mer bevisst på hvor sentral Stjørdal er i slike sammenhenger.

Saken fortsetter under bildet.

Til høyre for hovedbygningen kommer det et påbygg med store glassflater som vil romme både kjøkken- og restaurantdel. Foto: Illustrasjon

Ville reist til 50-tallet

– Hva er du opptatt av for tida?

– Det sier seg selv at mye av tida går med til den nye utvidelsen. Jeg har vært så heldig å få på plass en kjempeflink stab, som kommer til å forkorte den lange arbeidsdagen min.

– Hvor går årets ferietur?

– Med tanke på utbyggingen som foregår i sommer, blir det kun noen korte ferieturer i Trøndelag i år.

– Hva er ditt skjulte talent?

– Jeg har vel i grunn ikke et skjult talent i og med at jeg alltid har dyrket det jeg har vært flink på. Det grunnleggende talentet mitt er å tegne, og jeg har jobbet som illustratør i Braathens SAFE i 25 år.

– Hvorfor bor du der du bor?

– Jeg har vokst opp her, og da er det naturlig for meg å bo her. Når du bor på gård så får du en sterk tilknytning til plassen.

– Dersom du hadde hatt en tidsmaskin, hvor og til hvilken tidsepoke ville du reist?

– Jeg har et litt romantisk forhold til 50/60-tallet. Det var en spennende tid for byggevirksomhet og vekst, da fellesskapet var opptatt av å bygge opp landet igjen.

– Hva er din største idrettsprestasjon?

– Jeg sykla fra Trondheim til Oslo en gang i tiden, to ganger. Den bragden har jeg skrytt av og levd på i 40 år.

– Hva er den perfekte dagen for deg?

– En normal arbeidshverdag der man skaper noe. Framdrift, trivsel og artighet er viktig.

– Hva er ditt favoritt-friluftsted?

– Buan-området er fint. Der har vi hytte som hele familien ferierer på. Jeg har ikke fått så mye tid til å være der de siste årene.

– Hvem ville du strandet på en øde øy sammen med?

– Jeg bor allerede på ei øy ute på golfbanen, sammen med kona. Der har vi det aldeles utmerket.