Ladet batteriene på Midtkil camping:

Han kan bli den eldste som går hele veien fra Lindesnes til Nordkapp

Sveitsiske Martin W. Brütsch (70) er ute på langtur.

Martin W. Brütsch (70) fra Sveits har tenkt å bruke fem måneder på å gå på bena fra Lindesnes til Nordkapp. Nylig hadde han noen dagers stopp på Midtkil Camping i Hegra.  Foto: Ivar Værnesbranden

Nyheter

Målet er å gå på beina fra Lindesnes til Nordkapp. Nylig stoppet han noen dager på Midtkil camping i Sona før ferden fortsatte videre nordover.

– Hvorfor? Jeg fyller 71 år i oktober. Jeg vil gjerne se hva jeg er i stand til, fysisk og psykisk. Jeg vil finne ut hvilke ressurser jeg har og bevise for meg selv – ikke for andre – at jeg er i stand til å gjennomføre en slik tur, sier han.

Fem måneder

Han startet fra Lindesnes i mai. Målet er Nordkapp i slutten av september. Da har brukt fem måneder på å tilbakelegge rundt 3.000 kilometer.

– Sveits er et lite land, rundt 400 kilometer fra nord til sør. Her i Norge opplever jeg dessuten uendelige vidder nesten uten mennesker. Det fascinerer meg. Det, og den rene naturen, sier 70-åringen som kommer fra byen Basel i Sveits, der han bor alene.

– Jeg elsker livet i byen, men også ensomheten der jeg går alene i dager og uker. Jeg går ikke i kirken, men jeg kan gå opp i fjellene, sitte der alene, oppleve Gud i stillhet og ro og finne kraft for livet, sier han.

Eldstemann

Martin Brütsch har valgt å ikke skrive navnet sitt på listen over dem som har gått hele veien fra Lindesnes til Nordkapp. Han ønsker ikke noe press. Men han har registrert at den eldste på denne listen, er yngre enn ham selv. Hvis han gjennomfører, blir han den eldste som går hele Norge fra nord til sør.

Han medgir at en tur som denne tar på. De første tre ukene gikk langs landevei, det var varmt, og bena fikk åpne gnagsår. En 22 kilo tung ryggsekk er også en utfordring.

– Men jeg har tenkt å gjennomføre hvis jeg kan. Til Nordkapp skal jeg uansett, selv om jeg klarer å gå hele veien, sier Martin W. Brütsch.