Gikk hjemmefra og til hytta:

Vandret 70 kilometer i fjellet på tre dager

Inge Grøntvedt og kona Lise Karin Dybvad valgte en sprek start på årets sommerferie.

Inge Grøntvedt og kona Lise Karin Dybvad fikk en sprek start på ferien. De gikk hjemmefra i Stjørdal og til hytta ved Feren i Meråker.   Foto: Privat

Nyheter

– Vi hadde snakket om det i mange år, at det hadde vært artig å gå hjemmefra og til hytta. Men det har blitt med praten. Derfor bestemte vi oss for å gjennomføre det i år, sier Inge Grøntvedt.

– God følelse

Ekteparet har gått fra hytta ved Feren i Meråker og til boligen i Stjørdal på ski tidligere, men aldri til fots. De la opp til en tredagerstur som startet fra huset i Husbykleiva lørdag morgen. Første dag gikk over Resveet gjennom Skjelstadmark og Rådalen. Videre ble det overnatting i et anneks ved Store Tyldvatnet.

– En tidligere kollega av meg, Asbjørn Jakobsen, var gjestfri og lånte bort annekset. Han hadde også satt fram sjokolade og drikke til vi kom fram. Det smakte godt, sier Inge Grøntvedt.

På dag to gikk turen forbi Rauåtjønna, over Almlivola og til Elgvadet. De fortsatte rundt Risvola til Vigdvatnet der det ble overnatting på fjellstyrehytta. Dagen etter gikk over Kliningen og Grønlifjellet og fram til hytta ved Feren.

– Den siste dagen var tyngst. Men det var en utrolig god følelse å komme opp på Grønlifjellet, for der så vi ned på hytta. Den samme gode følelsen hadde vi da vi kom ned på Fersdalsvegen. Da delte vi det siste som var igjen av toppdrammen. Vi hadde med oss ei lita flaske som vi brukte som motivasjon underveis, sier Grøntvedt.

Vel framme hadde han og kona tilbakelagt 70 kilometer i fjellet på tre dager. På hytta ventet deres tre barn som hadde laget middag.

Hele familien samlet

– Det var første gangen siden jul at hele familien var samlet, så det var veldig hyggelig. Vi hadde en fantastisk tur, og var heldige med været. Den norske fjellheimen kan virkelig anbefales, sier Inge Grøntvedt, som var på toppen av Storsjøhøgda i Meråker da Bladet snakket med han på telefon onsdag ettermiddag.

– Jeg har ei sprek kjærring som får med meg ut på tur. Det er jeg glad for. Senere i juli skal vi til Frankrike. Der skal vi vandre i alpene. I år ble det en skikkelig aktivitetsferie, sier Grøntvedt.