- Vi mista ham for snart tre uker siden. Vi hadde egentlig gitt opp å finne ham igjen, men så fikk vi høre at noen hadde sett ham og da kjørte vi hit igjen for å lete, sier Åshild Weigama.

Ble borte med det samme

Hun var på Storsand gård camping sammen med kjæresten Werner Larsen i slutten av juni. De kom via Østersund med bobilen, og det var godt og varmt den dagen.

- Det var ganske varmt og han ville nok ut og lufte seg. Men han har vært med oss på camping i bobilen mange ganger før, og han har aldri stukket av. Jeg tror han ble litt skremt ravner og hegrer som hekket, sier Weigama.

Kjørte sørover igjen

Hun sier at de ble på campingen helt fra til forrige onsdag og lette etter katten.

- Så måtte vi reise opp til Træna for kjæresten min hadde en spillejobb der. Vi hadde tenkt å dra videre nordover til Finnmark, men så fikk vi høre at noen hadde sett ham, så da kjørte vi sørover igjen, sier Åshild.

Hun forteller at de som observerte Hercules sa at han virket sky.

- Vi tenkte kanskje vi fikk han fram fra buskene hvis han hørte stemmene våre, så nå er vi ute og leter etter han, sier hun.

Hercules, eller Herr Hercules som han egentlig heter, blir 17 år 2. august, og eieren vil gjerne ha bursdagskatten, med seg hjem til Øst-Finnmark.

Saken fortsetter under bildet.

Åshild Weigama og Werner Larsen håper noen finner katten Hercules før de må reise tilbake til Sør-Varanger. Foto: Privat

150 mil hjemmefra

- Vi bor 150 mil unna, så det er ikke så lett å komme hit og lete etter ham. Men datteren min bor i Trondheim og nå har vi levert ut post med etterlysning i mange postkasser i Malvik, så vi håper noen finner ham, sier hun.

Selv om han er gammel, var han i fin form i følge matmor.

- Han er gammel, men var frisk da han stakk avgårde. Han har vært med oss mange ganger på camping så det er han fortrolig med, men han var nok litt varm den dagen han stakk av og ville lufte seg litt. Han satt under bilen i skyggen, og jeg bruker å holde øye med ham. Men så fikk jeg en telefon, og jeg så ikke hvilken retning han tok, sier hun.

Hun sier at de blir på campingen fram til fredag eller lørdag i håp om at han dukker opp før de returnerer til Nord-Norge.