I tillegg til nye klatreløyper og utfordringer både for de dristige store og små, har Rypetoppen Adventurepark satt opp fire nye «bjørnehi».

– Vi kaller de nye hyttene våre for «bjørnehi» siden de er bygget inn i terrenget og delvis under bakken. Fire av disse hyttene ble bygget i vår og var klar i starten av juni, og har vist seg å være et populært alternativ til lavvoene for familier som ønsker å overnatte her, forklarer parksjefen, Frank Aasgård.

I hver hytte er det senger til seks personer. Det vil si at det er en total kapasitet på 24 personer i bjørnehiene foreløpig.

– Vi har så vidt startet på fire hytter til, men disse vil ikke bli bygget før sommersesongen er over. Vi satser på å bli ferdig med disse i løpet av høsten, forhåpentligvis i september slik at vi har et overnattingstilbud også i vinterhalvåret, sier han.

Fra før har Rypetoppen også seks 16-mannslavvoer, tre 25-mannslavvoer og en stor 50-mannslavvo.

Saken fortsetter under bildet.

De nye hyttene er enkelt innredet med seks senger og to bord. Foto: Linn K. Yttervik

Avslår dytt bakfra

Det er god trafikk og høysesong for Rypetoppen i Meråker, og nytt av året er blant annet et lite fritt fall ved inngangen i parken. Marit Syrstad Hoel fra Rennbu var på venninnetur i finværet, og tok seg godt tid før hun tok steget ut fra det rundt 10 meter høye platået i tretoppene.

– Å herregud. Jeg kommer til å tisse meg ut. Den her, e den festa rett? roper hun til vaktene og drar i kroken som er festet til klatreselen.

– Ja den er festa rett, roper de opp.

Det går noen minutter. Venninnen som venter på tur tilbyr å gi henne en dytt bak, men det blir resolutt avslått. Til slutt tar Marit steget ut i lufta og blir firet ned på madrassen mens hun hyler i skrekkblandet fryd.

– Det var bare å ta steget og hoppe utenfor som var helt j... Dette var den første vanskelige tingen vi gjorde, og det var råkult, sier hun etter at adrenalinet har roet seg.

Saken fortsetter under bildet.

Marit Syrstad Hoel fra Rennebu fikk raskt roet nervene etter hoppet. Foto: Linn K. Yttervik

Både Aasgård og Bladets representant måtte ta en test av det nye frittfallshoppet. Begge kom fra det med livet i behold.

– Den var faktisk litt spennende, konstaterer Aasgård når han får beina på bakken.

Flere nye løyper

Rypetoppen Adventurepark har flere nyheter til de som besøker anlegget i sommer. Aasgård opplyser at de for tiden utvider parken med nye løyper og at det allerede er åpnet tre nye løyper.

– En ny barneløype med fargekode «gul», en ny «blå» og det nye frittfallshoppet. I løpet av en ukes tid blir det åpnet to løyper til, begge med fargekode «blå» som er løyper som er litt utfordrende, men ikke vanskelige.

– Med unntak av frittfallshoppet er alle de nye løypene klatreløyper med hindre mellom trærne og med innlagt zip-line. Etter at de nye løypene er åpnet vil vi totalt ha 22 forskjellige klatreløyper i parken, forteller han.

Saken fortsetter under bildet.

Det kommer ikke et bittelite hvin engang når parksjefen, Frank Aasgård, tester ut nyheten for første gang. Foto: Jonas Kringen

Flere svensker på besøk

Mange familier koser seg i det fantastiske været når Bladet er på besøk. Små og store klatrere entrer seg fra tre til tre og i tillegg til fuglekvitter, kommer det små jubelhyl fra alle kanter fra feriegjester med tydelig mestringsfølelse.

– Hittil i år har vi sett en økning i antall grupper som kommer til oss, og spesielt skoleklasser som kommer på avslutningstur med et flerdagers leirskoleopphold. Men vi har også bedriftsgrupper, idrettslag, korps, og andre organisasjoner som både kommer på overnattingstur og dagsbesøk. Rypetoppen har også begynt å bli brukt som aktivitetstilbud for ungdom i regi av kommuner i Trøndelag, for eksempek SommerSkaun, SommerMalvik, «Superuka og 63 grader nord» ved Meråker kommune, Levanger ungdomshus og Valla fritidsgård fra Östersund, forklarer han.

Han sier at besøkstallet på åpningsdagene har vært ganske likt som de to siste årene, men at de har sett en økning i antall svenske kunder.

– Totalt har vi en kapasitet på totalt 520 personer i klatreparken. Men det er sjelden det oppleves som det er trengsel her. Jeg vil likevel anbefale folk å booke plass via nett så de er sikre på å komme inn, sier han.