Sent natt til søndag fikk Håvard Renanger en telefon fra sin leietaker. Vedkommende varslet om at det hadde vært et innbrudd i frisørsalongen hans.

– Innbruddstyven ble tatt på fersken. Alt han fikk med seg var noen mynter fra kassa. I tillegg røsket han med seg et par-tre shampoflasker og noe hårvoks, sier Renanger til Bladet.

Mye opprydding

Leietakeren så selv mannspersonen som var inne i salongen. Renanger forteller at da innbruddstyven skjønte han var oppdaget, så løp han ut og kastet fra seg shampoflaskene og hårvoksen i blomsterbedet utenfor.

– Jeg vet godt hvem det er. Forholdet er anmeldt til politiet, sier Renanger.

Vinduet på inngangsdøra til Hommelvik frisørsenter var knust, og det lå glassbiter overalt i salongen.

– Det er mye opprydding. Fryktelig kjedelig. Det er 10 år siden sist det var innbrudd her, og jeg forstår ikke folk som bryter seg inn i en frisørsalong. Her er det ikke mye å hente. Alt sammen er bare dumt. Jeg oppbevarer ikke kontanter når det er stengt, sier Håvard Renanger.

Selv bor han i etasjen over salongen og hørte ingenting til bråket.

– Jeg føler meg ikke utrygg, men det er litt ekkelt og ubehagelig å tenke på, sier Renanger.

Følger opp saken

Vanligvis har han alarm i salongen, men av en eller annen grunn var ikke den satt på denne natta.

Fungerende lensmann i Værnesregionen, Tore Sparby, opplyser til Bladet at de skal følge opp saken.

– Eieren av frisørsalongen har sagt at han vet hvem det er som brøt seg inn. Nå har vi ikke hatt kapasitet til å se på saken i dag, men det kommer vi til å gjøre i løpet av uka, sier Sparby.