– Vi stenger ned produksjonen nesten hvert år på denne tida av flere årsaker. Det gjorde vi også nå nylig, og da står vi i fire uker. Klart det er varmt i produksjonslokalene. Så sommeren egner det seg godt å stenge. Jeg starter ferien i dag, tirsdag. Bor i Elvran, og ser når jeg kommer hjem et termometer som viser over 30 grader, og det er noe varmere enn i produksjonslokalet i fabrikken, sier Jan Dag Aaen, sjefen ved bedriften på Tangen som produserer isolasjonsmatter for bygningsbransjen.

40 grader pluss

Sjøl om produksjonen stenges ned er det fyr på smelteovnene.

– I rommet smelteovnene står er det jevnt 40 grader. Her er det ingen som oppholder seg gjennom hele dagen. Men innimellom ettersees ovnene, og det er så klart varmt der inne. Når ovnene ikke stenges ned så har det sammenheng med tida som går med, og utfordringer i forbindelse med en oppstart. Løsningen er at ovnene ikke stenges ned, de smelter glass, og så tar vi dette igjen og smelter på nytt, sier Aaen.

Vedlikehold

Aaen sier at de fast har en bemanning ved bedriften som betinger en tidsavgrenset nedstenging i sommerhalvåret.

– Vi er bemannet etter en driftsplan som betinger en måneds nedstenging, og produksjonen stoppet siste uke. Det blir nå gjort nødvendig vedlikehold, og produksjonen starter for fult om få uker, sier fabrikksjefen Jan Dag Aaen.