Det har tingretten bestemt. Trafikkuhellet skjedde like sør for Væretunnelen i nordgående løp mellom Malvik og Stjørdal 11. juni i år.

I politiavhør har bilføreren sagt at han sovnet bak rattet. Resultatet ble at han kjørte inn i en bobil bakfra. Ingen personer ble skadd i trafikkuhellet. Bobilen ble påført mindre skader bak, mens siktedes bil ble påført store materielle skader.

Etter ulykken utferdiget politiet et forelegg som bilføreren ikke har akseptert. Politiet tok også beslag i mannens førerkort for fire måneder.

Bilføreren klaget førerkortbeslaget inn for tingretten. Forleden kom retten til at mannens førerkort kan holdes beslaglagt til saken kommer opp for retten. Tingretten satte likevel 11. august som sluttdato for førerkortbeslaget. Dermed får politiet press på seg til å få saken for retten fort.

Overfor tingretten hevdet bilføreren at videre førerkortbeslag ville være et uforholdsmessig inngrep mot ham. Mannen har startet i n y jobb som yrkessjåfør. Arbeidsgiver har varslet at han ikke kan fortsette i jobben om han ikke kan kjøre.

I kjennelsen peker retten på at å sovne bak rattet, kan føre til alvorlige ulykker. Å sovne, er derfor brudd på vegtrafikkloven. Retten peker på at hensikten til trafikksikkerheten må veie tyngst. Yrkessjåfører skal derfor ikke slippe lettere enn andre.

Tingretten konkluderte derfor med at førerkortbeslag ikke vil være et uforholdsmessig inngrep mot bilføreren. Men retten konkluderte med at politiet ikke kan holde førerkortet beslaglagt lenger enn til 11. august.