– De som fisker laks og vil gjenutsette fisk skal ha satt seg inn i hvordan dette gjøres. Har man ikke gjort det, så skal man ikke gjenutsette laks, sier Fordal.

En av faktorene som er viktig ved gjenutsetting er vanntemperaturen. De siste dagene har det vært målt temperaturen helt opp i 24 grader i sideelvene til Stjørdalselva.

– I den informasjon som er laget om gjenutsetting står det at man skal vise varsomhet når temperaturen er over 18 grader. Med dagens temperaturer i Forra og Sona bør gjenutsetting ikke forekomme. De som fisker bør avlive fisk de får, sier Fordal og minner om at det bare er lov til å ta en laks om dagen.

Kan bli bedre til helga

Han har et håp om at temperaturen i Stjørdalselva vil synke i slutten av denne uka.

– I Flora har vi målt omkring 17 grader de siste dagene. Men lokkeflommen som slippes natt til torsdag vil senke temperaturen. Det er også meldt regn i Meråker og Storlien på fredag. Disse to tingene til sammen vil nok senke temperaturen til helga. Men værvarselet for neste uke lover på ny godvær og høye temperaturen. Hvis vanntemperaturen i Stjørdalselva stiger til over 18 grader, bør også de som fisker der ta hensyn og ikke praktisere gjenutsetting, sier Gunnar Daniel Fordal, leder i Stjørdalsvassdragets Grunneierlag.