– Vi har ingen ledige plasser hos oss på VG1 etter førsteinntaket til det kommende skoleåret. Det er slik det har vært de siste årene. De aller fleste som søker seg til Malvik har oss som førsteønsket, sier rektor Sigrid Marumsrud til Bladet.

Færre på studiespesialisering

Malvik videregående skole har dette skoleåret 60 plasser på studiespesialisering, 30 plasser på idrettsfag, 30 plasser på elektrofag og 30 plasser på helse- og oppvekstfag.

– Vi har færre elever enn vanlig på studiespesialisering på VG1 i år. Vanligvis bruker det å være mellom 75 og 90 elever. Det kommer så vidt vi kan se hovedsakelig av lavere antall elever i avgangskullene fra grunnskolen i Malvik, sier Marumsrud.

Trøndelag fylkeskommune har for første gang kjørt inntak til videregående opplæring. Til sammen har over 15.000 søkere med ungdomsrett fått tilbud om en plass ved første inntak for skoleåret 2018/2019. Av disse har 90,29 prosent fått tilbud på det de hadde som første ønske til VG1. Nøyaktig 30 prosent av disse har søkt på studiespesialisering.

Elevene har svarfrist til 23. juli. Det andre inntaket skjer rundt 9. august.

Den videregående skolen i Malvik har totalt mellom 430 og 450 elever.

– Nå må alle opptakene bli gjennomført før vi ser hva som skjer. Det kan hende det vil bli noen endringer på yrkesfag. Idrettsfag og studiespesialisering bruker å være relativt stabilt, sier rektor Marumsrud.

I en pressemelding fra Trøndelag fylkeskommune står det at det er 1.705 søkere med ungdomsrett til læreplass. Pr. i dag har 68 prosent fått tilbud om læreplass.

Læreplass

– Det er fortsatt tidlig i formidlingsprosessen, og antall søkere som er formidlet på dette tidspunktet ligger litt over nivået på samme tid i fjor, sier seksjonsleder Tore Bruem i pressemeldingen.