– Eiendommen må anses med sin sjønære beliggenhet i dette området som svært viktig for allmennheten. Kommunen ønsker seg blant annet en sammenhengende tursti fra Storvika, som også eies av kommunen, og over til Sutterøy. Da er det viktig at denne eiendommen «Holmen» med Holmberget blir sikret for allmennheten. Forhåpentligvis får vi senere som ønsket en fortsettelse av stien utover vikanlandet. Så denne eiendommen kommunen nå sikrer seg har stor verdi for almennheten i seg sjøl men også i den noe større sammenheng, sier Bjørn Bremseth, eiendomssjefen i Stjørdal kommune.

Bremset trekker også fram at kommunen over noe tid har etablert en større parkeringsplass mellom Storvika og Sutterø, og dette parkeringsarealet får enda større verdi i og med oppkjøpet av Holmen–eiendommen.

Doblet utsalgsprisen

Første bud var på 2,0 millioner. Stjørdal kommune doblet nesten dette budet for å sikre den sjønære og verna eiendommen for allmennheten.

– Det stemmer at vårt bud på 3,9 millioner ble det høyeste og endelige, og på vegne av kommunen er vi fornøyd med resultatet, sier Petter Jakob Salberg, rådgiver ved kommunens næringsavdeling.

85 mål

Eiendommen har adresse Industrivegen 125, en adresse som sier noe om de nærmeste naboene mot sør, Sutterøy Industriområdet. Eiendommen på 85 mål ligger mellom Vikanlandet og industriområdet.

Her er det svaberg og mye våtmark. Holmberget er endel av eiendommen, og også 8 mål med dyrka mark ligger innenfor eiendomsgrensa.

Eiendommen betegnes som et småbruk, og en eldre bygningsmasse står på eiendommen.

– Hvor langt var kommunen villig til å strekke seg for å få kontroll over eiendommen?

– Vet ikke om jeg skal si så mye om dette. En relativt komfortabel sak, sier Petter Jakob Salberg.

Kan dele med staten

Bremseth legger til at i nasjonal sammenheng vil eiendommen kunne ansees som lokalt viktig, og det kan bety at kommunen og Staten deler den netto kostnaden ved kjøpet.

– Vi rekker en søknad for «statlig sikring» av eiendommen. Søknadsfristen for denne ordningen er 15. januar i 2019, sier Bjørn Bremseth.