Vegard Hauknes Hasfjord, fra Hommelvik, beskriver seg selv som en ganske så bedagelig kar, som titt og ofte tar seg en burger på sofaen. Mye bedagelig kan han nok ikke være, da han har tatt på seg å være aspirantdirigent, saksofonlærer, frilanser og barnehage-assistent. I tillegg til alt dette arrangerer han og bandet Ska-Frika Sommerfest-konsert, førstkommende lørdag.

– Hva er du opptatt av for tida?

– For tida er jeg mest opptatt av å komme i mål med sommerfesten, som jeg og bandet mitt arrangerer. Det er mye dugnadsjobbing som skal på plass, før konserten går i gang, forteller Hasfjord.

Ska-frika spillet egenkomponert ska-musikk, og har i flere år arrangert Sommerfest i Malvik kommune. Her opptrer det hovedsakelig lokale artister.

– Vi har noen artister fra Stavanger og Oslo, men de er de eneste som ikke har lokal tilhørighet.

– Hva synes du det snakkes for lite om?

– Som barnehage-assistent så må jeg si at det snakkes for lite om bemanningen i barnehager. Det er ikke lenge siden barnehager ble en del av utdanningsløpet, og derfor er det viktig med nok ansatte. Dette for å få til å jobbe godt nok, innenfor de pedagogiske rammene.

– Det er også viktig å få tak i folk med rett kompetanse. Med det så mener jeg at det er viktig med mangfold, da barnehagene trenger folk med formell kompetanse og folk uten formell kompetanse. Jeg har ikke formell kompetanse, men det å skape mellom-menneskelige relasjoner er ikke noe man kan ha papir på, tilføyer han.

– Hvor går årets ferietur?

– Jeg har vært i Ålesund og besøkt familien, da jeg har to foreldre som opprinnelig er fra Sunnmøre. Jeg er vant til å fyke rundt som en tulling i ferien, for å rekke å se om slekta. Søndagskaffe til mormor er med andre ord ikke et vanlig rituale.

– Hva er ditt skjulte talent?

– Det har jeg ikke, tror jeg. Jeg har aldri lest ferdig en bok, men det kan vel ikke karakteriseres som et talent, svarer Hasfjord.

– Du er god på å servere tørre vitser, sier kjæresten Malene.

Før sine flertallige musikk-pedagogiske jobber, prøvde Hasfjord seg på skolebenken. Der var det ikke mangelen på leselyst som gjorde at Hasfjord hoppet av musikkutdanningen, men presset om å konstant være i prestasjons-modus.

– Jeg tok en pause fra utdanningen ved Musikk-konservatoriet, og begynte i barnehage. Da jeg kom tilbake, på andre året i utdanningen, føltes det fortsatt ikke rett å være der, forteller han.

– Det er en vanlig musiker-skavank å ha det litt kjipt i den prestasjons-bobla på skolen. Jeg er godt fornøyd med det jeg driver med nå, for jeg driver fortsatt på med musikk, samtidig som jeg synes det er givende å jobbe i barnehage.

– Hvorfor bor du der du bor?

– Jeg hadde aldri i verden sett for meg at jeg og kjæresten skulle ende opp på Remyra, men her sitter vi. Jeg har vokst opp på Smiskaret i Malvik, og kaller meg selv for hommelviking. Derfor har jeg mest lyst til å bo der, men det blir kanskje senere med tiden. Når det er sagt så er jeg kjempefornøyd med førstegangsboligen vår, og det er fint å bo på Stjørdal.

– Dersom du hadde hatt en tidsmaskin. Hvor og til hvilken tidsepoke ville du reist?

– Jeg ville reist tilbake til år 0, for å treffe Jesus. Dette for å ta bilder og dokumentere at han eksisterte, hvis han gjorde det.

– Er du religiøs?

– Nei, jeg er vel ikke det. Favorittkanalen min er Visjon Norge, og den ser jeg på i full ironi. Det er virkelig fascinerende greier.

– Hva er din største idrettsprestasjon?

– Jeg hadde en fin fotballkarriere fra jeg var 6 til 16 år. Min beste prestasjon på banen var når jeg klarte å takle en fyr, slik at han ble liggende. Det ble ikke frispark, da det var ballen jeg vare ute etter.

– Hvem ville du ha strandet på en øde øy sammen med?

– Samboeren min, Malene. Jeg hadde vært helt hjelpesløs uten henne, for hun har virkelig styring på ting.

– Hva provoserer deg?

– Jeg blir ikke så lett provosert, egentlig. Noe av det verste jeg vet er når jeg kommer hjem skrubbsulten fra jobb, også er ikke maten klar. I tillegg til dårlig internett, spøker Hasfjord.

– Hva er den perfekte dagen for deg?

– Det er å være på jobben, og komme hjem til to store Big Mac-menyer fra McDonalds. Ingenting er som å nyte det måltidet på sofaen.

– Ikke innafor med Burger King?

– Joda, i nøden spiser fanden fluer. Jeg er vel mest glad i McDonalds, og kan finne på å kjøre fra Stjørdal til Sluppen i Trondheim på kveldstid, om jeg har skikkelig lyst på burger. Da smiler livet.

– Hva er ditt favoritt-friluftssted i Stjørdal/Meråker/Malvik?

– Det må være strekningen til McDonalds-restauranten på Sluppen. Da hender det at jeg åpner bilvinduet og får litt luft.

– Jeg er med andre ord ikke en frilufts-kar, smiler Hasfjord.